Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tajemství choceradských Lurd

Příspěvky

Tajemné zmizení čarodejnice LE FEBRE

13. 12. 2010

Když jsem pátrala, jestli někdo v Choceradech v minulosti nezmizel, narazila jsem na zmínku o tajemné vdově Lefébce. Bohužel informací bylo žalostně málo a nemá cenu si něco vymýšlet, protože tento článek navazuje na Tajemství choceradských Lurd a Jámu, aneb, jak jsme prošli časem. Moje zákaznice ze Sázavy zdědila v pozůstalosti zajímavé deníky po svém dědovi, který sbíral fakta i pověsti, mi pomohla střípky, které jsem měla, sestavit a dozvědět se víc. Zajímavý nález  v našich "Lurdech" a  tajemná deska pod domem mé zákaznice, dokládají, že se vše zakládá na pravdě. Oběma dámám tímto děkuji a ještě mnoha dalším, bez kterých by toto vyprávění nebylo.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Tajemství choceradských Lurd | Komentářů: 2

Jáma, aneb, jak jsme prošli časem.

5. 12. 2010

Přírodní závrt, nebo cosi tajemného skrývá místo zvané Vachův lesík. Kam mizí celé desítky let vše, co tam kdo nahází? Co se dělo 26.12. před 10 lety?  Kdo četl předchozí článek Tajemství choceradských Lurd, má nad čím přemýšlet. Jáma totiž není daleko.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Tajemství choceradských Lurd | Komentářů: 6

Tajemství choceradských Lurd

1. 12. 2010

vasek-a-lurdy-017.jpgKdyž začnete pátrat v místní historii, nacházíte více otázek než odpovědí. Mne osobně zaujala pověst o údajně loupeživém rytíři Janu Zúlovi. Po objevu místa, kterým tu říkáme "Lurdy" , jsem měla rytíře pořád v hlavě, až jsem mu tak nějak slíbila, že zapátrám v jeho životě. A věřte, že jeho život byl úplně jiný, než pověst uvádí. Už  August Sedláček si položil otázku ve své knize - byl -li vůbec. Byl, ale jeho pravé jméno ho odsoudilo k smrti.  Pomalu budem odkrývat tajemství místa zvané "Lurdy" i v dalších článcích, jako Jáma, aneb, jak jsme prošli časem, Tajemné zmizení čarodejnice LE FEBRE, Kam zmizela vesnice a chystají se další.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Tajemství choceradských Lurd | Komentářů: 23