Jdi na obsah Jdi na menu
 


Setkání s duchy, jak to vidí váš pes nebo kočka

11. 2. 2011

161hacmor20080629.jpg

     Jednou přijel zákazník pro krmivo. Nesměle se ptal, jestli může se mnou probrat problém svého psa. Už navštívil veterináře, ale s výsledkem rozhodně nebyl spokojený. Bylo mi hned jasné, odkud vítr fouká. Líčil, jak se pes vzbudí, na cosi vrčí, pak to pronásleduje po domě. Někdy je to několikrát za noc, jindy je pár dní pokoj. Klasika. Sama jsem udělala mnoho zkušeností se svými psy, ale i s kočkami. Prostě zvířata vnímají to, co mi nevidíme, tudíž to podle nás neexistuje. Za celá léta jsem nasbírala tolik materiálu, že by to vydalo na knihu. Pánovi jsem tedy sdělila, že má doma ducha. Nejdřív se moc netvářil, ale nakonec přiznal, že takových upozornění už dostal víc. Tento jev trvá už delší dobu, když měl ještě i fenu, která už dnes běhá po obláčku, tak to, cosi, rozčilovalo oba jeho psy.

Náš perský kocour King jednoho dne začal šíleně vyvádět, mňoukal, zježený běhal po bytě, až se nakonec nacpal pod nábytek a odmítal vylézt. I já jsem měla pocit, že se o mne otřelo něco chladného. Bylo to velmi nepříjemné. Jev se opakoval po několik dní. Většinou pomůže udělat „proti - duší opatření“. Použila jsem červenou svíčku, rozvěsila jmelí a keltské spirály. Ty si můžete natočit z drátu doma sami. Navíc jsem „cosi“ požádala, aby odešlo. Není to tak dlouho, co se Morgan s vrčením vrhnul do místnosti a opět „cosi“ pronásledoval. Na nic jsem nečekala a opět jsme „cosi! vypudili z domu. Od té doby byl doma klid. Máte pocit, že jsem se zbláznila? Rozhodně ne.

Další příběh mi vyprávěla zákaznice. I její psi se začali chovat divně. Přestěhovali se do nového domu, kde ona sama měla nepříjemný pocit v koupelně. Psi tam odmítali vstoupit vůbec, naopak se snažili, aby tam nechodila. V celém domě se ozývalo chroptění a sténání, několikrát za den. Pátrala, kdo v domě bydlel v minulosti. Tak se dozvěděla, že první majitel se oběsil v koupelně. Sama říkala, že ducha poprosila, aby jí neubližoval a nabídla mu spolubydlení. Od té doby má pokoj. Asi duch zmizel. Když mi to vyprávěla, neustále mne pozorovala, co já na to. Já jí naprosto věřím.

A ještě jedna moje historka. Když nám zemřel kocour Matouš na otravu, tak skoro měsíc musel komunikovat s Morganem. Ten se párkrát rozběhl, aby ho "ulovil" do pacek a pak nevěřil, že má náruč prázdnou. Působil legračně, jak si packy prohlížel, koukal pod sebe, ale nic tělesného. Vidět ho ale musel. Mezi sebou musí komunikovat psi i po smrti. Ovčačka Ívy byla náruživý aportér a hračička. Spí teď u nás na zahradě. Občas se stane, že se Morgan jakoby zamyslí, pak čapne nějakou hračku a odnese jí Ívy. Je to velmi dojemné.

 

11.2.2011 Eva  

 

Malý dovětek:

 

   

Po delší době jsem se rozhodla dopsat ještě jeden odstavec. 21. května 2012morgysek.jpg odešel náš milovaný Morgýšek na obláček. Druhý den se v naší rodině objevila Holly. Tehdy sedmiměsíční a vykulená ze všech novot, přesto nějak záhadně pochopila, co se den předtím odehrálo. Druhý den, kdy se už rozhlížela po novém domově, zcela neomylně našla místo v trávě, kde Morgýšek vydechl naposledy. Byl to náramně pořádný pejsek, tak Holly zdědila velkou krabici zcela nepoškozených hraček. Když místo objevila, vrtěla ocasem a vydatně přemýšlela. Poté si tam chvíli lehla. Nakonec vstala a začala tam nosit hračky. Nikdo jí neřekl, které měl oblíbené, ale donesla je tam. Zavedla jsem jí i k hrobečku, ten jí však nezajímal a šla si lehnout zpět na ono místo. Za několik dní se při určitých věcech začala chovat naprosto stejně, jako by se zachoval Morgan.Bylo hodně situací, kdy prostě byla jím.

Morgan rok předtím pomohl s odchovem kosat poloslepé kosici, která si udělala hnízdo u něho v kotci. Hnízdo nebylo pevné a spadlo. On měl prcky mezi packama s chránil je, zatímco mamka kosice lítala pro nášup. Kosata pak za ním chodila i v dospělosti. Říkám jim Morganky.

Holly nejdřív měla chuť je honit, ale pak si na ně zvykla a vzala je za své. Morganky jsou už jen dvě, přesto mají naprostá privilegia a Holly bdí, aby je neotravovaly cizí kosice. Ty začne vyhánět. Existuje snad nějaké přivtělení dušičky? Někdy to tak vypadá.

Holly a Morgan jsou geneticky zpřízněni, ale nikdy se osobně nepoznali. Vnímala snad Holly jeho ducha. Pevně věřím, že ano.

 

jasan-s-holly.jpg

První foto: Morgan od Dagy

 

Dole: Holly Půlnoční měsíc, o které si může přečíst víc, kliknutím na odkaz.

 

 


 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Re: Noční návštěva?

(Eva Hačmor, 2. 10. 2013 12:58)

Děkujeme za zajímavý komentář. Váš pes prostě něco vnímá, co je zcela evidentní. Přítel by měl věc řešit v klidu, i když chápu, že ho pes svým chováním vyvádí z míry. Nebydlíte třeba v místě, kde mohou být nějaké otřesy půdy? Já osobně hodně věřím psům a nejen jim, takže zkuste pátrat, zda byt nemá nějakou pohnutou historii, nebo nezemřel vám někdo? Není v domě člověk, který trpí nespavostí? Většinou starší nebo nemocný? Jeho myšlení by pes určitě dokázal zachytit, stejně, jako různé čarodějné praktiky. Ducha však rozhodně nelze vyloučit. Zkuste fotit, jakmile Váš pes začně mít to podivné chování. Nejen psa a místo, které sleduje, ale i jeho okolí. Každopádně mne tento Váš příběh velmi zaujal a budu moc ráda, když se dozvím postupem času více. Váš příběh i radi zveřejníme i s fotkama. Určitě byste měla použít v dané místnosti ochranné amulety, třeba keltskou spirálu, jmelí a další. Držím palce, protože kdoví, co Váš pes zaznamenal.

tejkl1ozs@seznam.cz

(Zdeny, 13. 7. 2013 16:12)

dobrý den
dnes se mi údála velice divná věc tedy víckrát ale dnes to bylo extrém ¨. Mám psa 4-5 letého Jack russel teriera Byl jsem s ním venku u jedné opuštěné fabriky už několik dní před tím jsem si všiml že když s ním jdu na roh té fabriky pejsek se furt otáčí a leká se jenom u toho rohu. dnes jsem tam byl zas a pejsek se lekl že se dal do běhu samozřejmě ho mám na vodítku tak jsem ho zbrzdil .V ten moment jsem cítil zimu mráz po za¨ádech a divnej pocit . když mi docvaklo že se tam lekl víckrat a knučel bylo to ještě horší a dostal jsem strach taky tak jsem sním šel domů . chtěl bych jse zeptat na váš názor či zkušenosti díky moc

Re: tejkl1ozs@seznam.cz

(Eva Hačmor, 13. 7. 2013 18:44)

Podle mne klasické setkání s duchem. Pro jistotu, já osobně, bych toto místo radši vynechala. Věřte instinktu Vašeho psa. Zkuste zjistit, jestli se v daném místě někdy něco nestalo. Moc díky za komentář, byl velmi zajímavý. Škoda, že jste neudělal v místě fotku, třeba by se na ní něco objevilo.

dotaz

(Denisa, 24. 10. 2012 22:10)

Dobrý den,dnes se mi stalo neco zvlastniho.Muj manzel odesel na pivo s kamarady a ja si sla zakourit do koupelny,kam normalne semnou chodi i moje kocka a ceka na me.Kdyz jsem ji vzala z okna byla uplne jina a hrozne vrcela a jak byla vynervovana tak mrskala ocasem a poskrabala mi krk,tak jsem ji dala na zem a zacla honit neco a u toho hrozne vrcela a litala po kuchyni sem a tam.Pak si sedla v obyvaku na komodu a zirala nehnute do kuchyne.Nakonec si sla lehnout ke me a nehnula se nakrok.Myslite,ze mame doma ducha.Docela me vystresovala az jsem se uplne spotila a mela jsem desny strach.Vim,ze zvirata mají sesty smysl,ale nikdy jsem to nezazila na vlastni kuzi.

Re: dotaz

(Eva, 25. 10. 2012 15:27)

Deniso, díky za zajímavý komentář. Je velmi pravděpodobné, že kočka vnímala nějakou jinou bytost. Většinou to má vždy stejný scénář, přesně, jak popisujete. Nejlepší je mít v pohotovosti třeba mobil a fotit a fotit. Vznikají tak důkazy i pro nás lidi. Neměla jste třeba pocit, že s o Vás něco studeného otřelo? Nebo vůbec pocit chladu celkově?

Re: Re: dotaz

(Denisa, 25. 10. 2012 19:03)

Bohužel vánek jsem necítila,byla jsem dost vystresovaná reakcí Lilči a husinu jsem měla to je pravda,ale zároveň mě polil horky pot a tep jsem měla fakt dost velkej a řekla bych,že kdyby se o mě něco otřelo asi bych měla zástavu srdce.Nikdo mi nevěří v tom co jsem říkala a kaýdej se snaží logicky mi odvodit proč naše kočka takto reagovala,ale já naší kočku znám a vím,že když loví mouchu tak nevrčí a hlavně jsem na ní koukala a ani komár ani moucha nic kolem ní nelítalo.Ta kočka vrčela jakoby chtěla někoho zahnat hrozně zle až výhružně a takhle jsem jí zažila poprvé.Jsem přesvědčena,že něco viděla,ale nevím co.Bydlime v bytě kde zemřela asi jedna strá paní maminka paní co nám pronajíma byt.Mužu se vas zeptat ten duch chodi jak se mu zachce nebo tu bydli,protoze mi nejde do hlavy,jak je možné,že když je doma manžel,tak nic a jen co jsem doma sama dějou se mi takové věci.Kdysi jsme s kamaradkou dost často vyvolávali duchy a je pravda,že její pes v obýváku často štěkal do jednoho rohu a nebo se nám z ničeho nic rozevřelo okno a od te doby jsme řekli,že na to kašlem.V tomto bytě se celkově necítím dobře ať je den nebo noc i přes den tu mám mnohdy divný pocit.Tady kde bydlíme tak to je byt z 50 let a myslím si,že něco pamatuje.Občas se mi stane,že vejdu do starého domu a mám velmi špatný pocit a jindy vejdu do domu a je mi fajn.Neříkám,že jsem nějaké medium to rozhodně ne,ale můžu citit nějaké záhadnosti.Včara mi to přišlo jakoby ta kočka mě ochranovala,pak se odemě nehla.Je jí teprve asi 14 měsíců je stejně stará jako syn.Mám jí z útulku a když jsem ji videla,vedela jsem,ze ji chci není to kocka s typickýma kočičima vlastnostma.Nevim jestli mi rozumite a snad nepusobim jako blazen. Tak se mejte hezky

Re: Re: Re: dotaz

(Eva, 26. 10. 2012 17:03)

Je jasné, že člověk nedůvěřivý nás obě hodí do jednoho pytle:-)))), ale to je jeho problém:-)))). Podle mne jste velmi zdařilé médium. Navíc se řídíte vnitřním hlasem, viz výběr kočiny. Poznaly jste obě, že k sobě patříte a máte spolu asi nějaký úkol. Možná duch vám chce něco sdělit. Vám osobně, proto se v přítomnosti manžela neprojevuje.
Mám fenku Holly, články jsou zde na Hačmoru, kamarád mi napsal, že je to stará duše, která si mne vybrala a opravdu to tak bude podle hodně indicií. Na místo, kde dnes budujeme Les psích duší, články o něm zde, mne doslova dotlačil rytíř Jan, který zemřel násilně v roce 1404, tak vám rozumím doslova ve všem. Ono není vše, jak nás to učili. Pokud nechcete debatovat veřejně, klidně mi kdykoli napište na některý z mailů, které jsou uvedeny v kontaktech. Rozhodně si vážím, že jste si udělala čas a děkuji za oba komentáře. Eva

Dotaz

(Scraby, 16. 4. 2012 12:15)

Dobrý den, mám jeden dotaz. Vždy když jdu v noci spát a lehne si ke mně moje kočka, po chvíli se zadívá nahoru na poličku, kterou mám nad postelí a nějakou dobu se tam dívá. Poté začne hlavou kroužit, jako kdyby tam něco lítalo, ale nijak nevrčí, neježí se jí srst, jen kouká. Myslíte, že tam můžu mít ducha nebo na co by tam tak mohla koukat, když tam nic není? Děkuji za odpověď.

Re: Dotaz

(Eva, 17. 4. 2012 10:47)

Děkujeme za dotaz. Já osobně bych se to snažila nafotit. Vaše kočka tam rozhodně něco vnímá a nejspíše i vidí. Pojem duch je dost široký. Zde by to mohl být nějaký Váš osobní ochránce, andělíček strážníček. Určitě tato entita není pro Váš škodlivá, to by se kočka chovala jinak. Prý každý z nás má dokonce několik takových strážných andělů. Proto se dřív už malé děti učily tu známou modlidbičku: Andělíčku, můj strážníčku, opatruj mi mou dušičku, aby hodná byla a pánu Bohu se líbila. Opatruj jí ve dne v noci, ochraňuj jí od zlé moci. Právě v noci jsme prý v největším ohrožení před různými potvorami.

Re: Dotaz

(petr, 25. 4. 2012 21:30)

nase kocka dela to same,a jeste k tomu zasekane mnouka. cumi na strop i minutu na to same misto. neco na tom bude.

Prosím o pomoc a o radu

(Mája, 7. 6. 2011 15:55)

Dobrý den, poprosím Vás o radu. Musím být bohužel každý den v kontaktu s člověkem, který mi systematicky ubližuje - nevím jak, nějakou "magií". Jsem spíš racionální, ale věřím na energii a sílu myšlenky a náhod už je přespříliš. Začala mi chořet a umírat zvířátka (morče, králík, andulka), já jsem v plném zdraví zkolabovala a NAJEDNOU, v dospělosti, mi našli ne moc pěkný nález na EEG, že prý jsem buď epileptik nebo migrenik. Mně ale nikdy nic nebylo! Vždy, když jsem v kontaktu s tím člověkem, zhorší se to. I když na něj jen myslím. Zjistila jsem, že když se soustředím na to, že mu vracím jeho energii, na chvílí se mi uleví a naopak ta osoba začne okamžitě pociťovat bolest hlavy (!). Toto "vracení energie" mě ale šíleně vyčerpává. Poslední kapkou je, že můj pejsek, jorkšíračka, už třikrát odmítla vstoupit do bytu - prostě se zasekla už na schodech a naprosto se nenechala přesvědčit, že má jít za mnou. Když ji do bytu donesu, schoulí se někde v koutku a nic s ní není, i když předtím byla veselá. Nikdy předtím to ale nedělala. Co to může být? Negativní energie od toho člověka? Zlý duch, kterého mi ten člověk poslal domů? Vůbec nevím, s čím mám tu čest, proti čemu a jak se mám bránit. Poradíte mi prosím někdo?

Re: Prosím o pomoc a o radu

(Eva, 7. 6. 2011 17:17)

Dobrý den Májo, zkusím, ale nejsem žádný odborník, třeba se ozve někdo další, pokud byste souhlasila, zkopíruju Váš dotaz a uděláme z něho samostatný článek. Tak a nyní zkusím poradit. Pokud takový člověk s Vámi bydlí v bytě, domě nebo v sousedství, zkuste si s ním přímo promluvit, může vše dělat nevědomky. Nejspíš se jedná o energetického upíra, někde je tu o tom článek Succubus a incubus. To by odpovídalo Vašemu vrácení té zpětné energii. Vy sama můžete ochránit byt jmelím, pověsit keltské spirály, mám to také i u svého psa. Kupte si minerál, který je určený pro Vaše znamení zvěrokruhu a každé ráno si promluvte se svým zrcadlem, kde si uděláte pomyslnou ochranu své osoby. K posteli si dejte sklenici čisté vody, kterou poproste, aby zachytila zlé síly. Ráno vodu vylijte. Hlavně se soustře´dte na to, že ON Vám ublížit nemůže, protože jste silnější. Pokud máte pocit zlého ducha v bytě, zkuste červenou svíčku a nařídit mu, aby odešel. Zní to bláznivě, někdy to funguje. Taky můžete mít v bytě geopatogení zóny, které se aktivují právě tím oním dotyčným. Za ničení kletby by mohl pomoci i ondřejský kříž, vypadá, jako X, trochu rozpláclejší, ten prý stačí namalovat na práh i do oken. Nemám osobní zkušenost. Přeju hodně štěstí, protože ho opravdu potřebujete, tohle není žádná legrace, ale vážný problém. Budu ráda, když nám napíšete. Eva

Evo,

(Romana, 22. 2. 2011 13:33)

když v 17 letech zemřela moje kokrpudlí kamarádka na život a na smrt Mája, byla jsem naprosto zoufalá, zdrcená a moc nepoužitelná. Nenáviděla jsem řeči o JENpsu a odmítala komunikovat. moc mi hafíše chyběla, nejen mně i kocourovi Ďabinkovi, který teké nesmírně smutněl. Takže ticho, žádné rádio atp. MNOHOKRÁT jsem slyšela drápky na linu, čekala že se zpoza rohu vynoří, mnohokrát pocítila jeji přítomnost u nohy, i když rozum velel - zemřela. Jsem přesvědčená, že když viděla jak jsem nešťastná, i Ďabinek chodila nás její dušička utěšovat. Totéž se mi stalo s kočičákem Mikýskem -několikrát jsem ho slyšela seskočit s prádelníku, kde míval pelíšek, i když to nebylo možné.
S duchy apod. takové zkušenosti nemám, jen nám utýraná sousedka chodila dobu bouchat v noci do již uvedeného prádelníku. Bylo to velmi nepříjemné, pravidelné rány. Byla jsem vždycky hrůzou bez sebe. Ta paní byla velmi nešťastná a měla opravdu krutý život plný bolesti a zklamání. Tak jsem se modlila za její duši, prosila ji aby odešla a měla už v srdci pokoj, že si jistě pamatuje, že jsme my dvě sporu neměly a měly se rády. Možná takové dodatečné pohlazení potřebovala, rány utichly. Nevybavím si, jak to bylo v té době se zvířátky, možná se jí nebály.

Re: Evo,

(Eva, 22. 2. 2011 18:58)

Děkuju za tak krásný komentář, sama jsem udělala mnoho zkušeností se svými nebožtíčky. Fena Cora kulhala na přední nohu po úraze. Celá léta. Když odešla na obláček, párkrát jsem jí první měsíc slyšela, jak běží za mnou. Byly to její nepravidelné kroky. Moc si vážím podobných komentářů, jako je váš.

Re: Re: Evo,

(Eva, 22. 2. 2011 19:00)

Jo, a babička, když umřela, tak ještě mnoho let byly slyšet její kroky a hlučné kýchání. Návštěvy se u nás bály. Přespat u nás byl prý horor))))))).


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4