Jdi na obsah Jdi na menu
 


Setkání s duchy, jak to vidí váš pes nebo kočka

11. 2. 2011

161hacmor20080629.jpg

     Jednou přijel zákazník pro krmivo. Nesměle se ptal, jestli může se mnou probrat problém svého psa. Už navštívil veterináře, ale s výsledkem rozhodně nebyl spokojený. Bylo mi hned jasné, odkud vítr fouká. Líčil, jak se pes vzbudí, na cosi vrčí, pak to pronásleduje po domě. Někdy je to několikrát za noc, jindy je pár dní pokoj. Klasika. Sama jsem udělala mnoho zkušeností se svými psy, ale i s kočkami. Prostě zvířata vnímají to, co mi nevidíme, tudíž to podle nás neexistuje. Za celá léta jsem nasbírala tolik materiálu, že by to vydalo na knihu. Pánovi jsem tedy sdělila, že má doma ducha. Nejdřív se moc netvářil, ale nakonec přiznal, že takových upozornění už dostal víc. Tento jev trvá už delší dobu, když měl ještě i fenu, která už dnes běhá po obláčku, tak to, cosi, rozčilovalo oba jeho psy.

Náš perský kocour King jednoho dne začal šíleně vyvádět, mňoukal, zježený běhal po bytě, až se nakonec nacpal pod nábytek a odmítal vylézt. I já jsem měla pocit, že se o mne otřelo něco chladného. Bylo to velmi nepříjemné. Jev se opakoval po několik dní. Většinou pomůže udělat „proti - duší opatření“. Použila jsem červenou svíčku, rozvěsila jmelí a keltské spirály. Ty si můžete natočit z drátu doma sami. Navíc jsem „cosi“ požádala, aby odešlo. Není to tak dlouho, co se Morgan s vrčením vrhnul do místnosti a opět „cosi“ pronásledoval. Na nic jsem nečekala a opět jsme „cosi! vypudili z domu. Od té doby byl doma klid. Máte pocit, že jsem se zbláznila? Rozhodně ne.

Další příběh mi vyprávěla zákaznice. I její psi se začali chovat divně. Přestěhovali se do nového domu, kde ona sama měla nepříjemný pocit v koupelně. Psi tam odmítali vstoupit vůbec, naopak se snažili, aby tam nechodila. V celém domě se ozývalo chroptění a sténání, několikrát za den. Pátrala, kdo v domě bydlel v minulosti. Tak se dozvěděla, že první majitel se oběsil v koupelně. Sama říkala, že ducha poprosila, aby jí neubližoval a nabídla mu spolubydlení. Od té doby má pokoj. Asi duch zmizel. Když mi to vyprávěla, neustále mne pozorovala, co já na to. Já jí naprosto věřím.

A ještě jedna moje historka. Když nám zemřel kocour Matouš na otravu, tak skoro měsíc musel komunikovat s Morganem. Ten se párkrát rozběhl, aby ho "ulovil" do pacek a pak nevěřil, že má náruč prázdnou. Působil legračně, jak si packy prohlížel, koukal pod sebe, ale nic tělesného. Vidět ho ale musel. Mezi sebou musí komunikovat psi i po smrti. Ovčačka Ívy byla náruživý aportér a hračička. Spí teď u nás na zahradě. Občas se stane, že se Morgan jakoby zamyslí, pak čapne nějakou hračku a odnese jí Ívy. Je to velmi dojemné.

 

11.2.2011 Eva  

 

Malý dovětek:

 

   

Po delší době jsem se rozhodla dopsat ještě jeden odstavec. 21. května 2012morgysek.jpg odešel náš milovaný Morgýšek na obláček. Druhý den se v naší rodině objevila Holly. Tehdy sedmiměsíční a vykulená ze všech novot, přesto nějak záhadně pochopila, co se den předtím odehrálo. Druhý den, kdy se už rozhlížela po novém domově, zcela neomylně našla místo v trávě, kde Morgýšek vydechl naposledy. Byl to náramně pořádný pejsek, tak Holly zdědila velkou krabici zcela nepoškozených hraček. Když místo objevila, vrtěla ocasem a vydatně přemýšlela. Poté si tam chvíli lehla. Nakonec vstala a začala tam nosit hračky. Nikdo jí neřekl, které měl oblíbené, ale donesla je tam. Zavedla jsem jí i k hrobečku, ten jí však nezajímal a šla si lehnout zpět na ono místo. Za několik dní se při určitých věcech začala chovat naprosto stejně, jako by se zachoval Morgan.Bylo hodně situací, kdy prostě byla jím.

Morgan rok předtím pomohl s odchovem kosat poloslepé kosici, která si udělala hnízdo u něho v kotci. Hnízdo nebylo pevné a spadlo. On měl prcky mezi packama s chránil je, zatímco mamka kosice lítala pro nášup. Kosata pak za ním chodila i v dospělosti. Říkám jim Morganky.

Holly nejdřív měla chuť je honit, ale pak si na ně zvykla a vzala je za své. Morganky jsou už jen dvě, přesto mají naprostá privilegia a Holly bdí, aby je neotravovaly cizí kosice. Ty začne vyhánět. Existuje snad nějaké přivtělení dušičky? Někdy to tak vypadá.

Holly a Morgan jsou geneticky zpřízněni, ale nikdy se osobně nepoznali. Vnímala snad Holly jeho ducha. Pevně věřím, že ano.

 

jasan-s-holly.jpg

První foto: Morgan od Dagy

 

Dole: Holly Půlnoční měsíc, o které si může přečíst víc, kliknutím na odkaz.

 

 


 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Re: byl to zajimavy dokument

(EVA, 31. 3. 2015 11:24)

Díky.

Asi duch.

(Verča, 8. 5. 2014 23:39)

Zdravím. Také se tedy podělím o dnešní zkušenost:
Náš kocour Nemo (cca rok a půl starý, nalezenec, takže přesný věk neznáme) je takové střevo. Když někdo příjde domů, chce nejdřív mazlit, pak si hrát a lítá po celém bytě, přes sedačku a zpět, jako torpédo. Nicméně, dnes jsem šla bratrovi říct něco do pokoje, otevřela jsem dveře, povídám mu... A Nemo do pokoje samozřejmě vlezl. Když jsem chtěla z pokoje odejít, rozsvítila jsem, abych mohla Nema z pokoje odnést. Nicméně, Nemo seděl uprostřed pokoje... No, seděl. Tak jako přikrčeně stál a zíral někam za mě, do chodby. Byl naježený. Tak jsem na něj mluvila, hladila ho - nereagoval. Dala jsem ho tedy do té chodby. Tam chodil po špičkách, opatrně se rozhlížel a stále byl naježený; taky čmuchal kolem. Když jsem ho chovala, pořád mi koukal přes rameno do té chodby a byl celý napjatý. Asi 10 minut se takhle choval, pak se uklidnil. Teď je v chodbě úplně v pohodě, leží si tam, jako by se nechumelilo. Bratr mě přivedl na myšlenku, že to, co kocour viděl, mohl být duch. Prý už dřív viděl bílé odrazy v okně, prý se nám v noci rozsvěcují po bytě světla a splachuje se záchod bez toho, aniž by někdo z nás vstal; nabíječka, která v chodbě svítí, když se nabíjí mobil, prý v noci problikává, jako by tam někdo chodil... Já jsem tedy nic takového nezaregistrovala. Na chodbu ze svého pokoje však výhled nemám, tak nevím.
Já na tyhle věci celkem věřím, takže jsem hned mrkla na net a případného ducha poprosila, aby odešel. :-D Nicméně - co myslíte? Mohl to být duch? Nebo co to tedy Nema popadlo? Děkuji.

Re: Asi duch.

(Verča, 8. 5. 2014 23:48)

A ještě dodatek, jak to tady pročítám: když kocoura chováme, tak vždycky čumí po stropě, jako by tam lítala moucha. Jenže samozřejmě, nic po stropě nelítá. Máma si vždycky dělá srandu, že jen hledá 'svině' - tj. mouchy. :-D Myslíte, že tohle by s tím mohlo mít spojitost?

Re: Re: Asi duch.

(Eva Hačmor, 11. 5. 2014 8:36)

To prohlížení stropu, to snad dělají všechny kočky a dost často opravdu kontrolují létavý hmyz.

Re: Asi duch.

(Eva Hačmor, 11. 5. 2014 8:41)

Zde se bude pohybovat nějaká entita, kterou Nemo vnímá. Opět poradím, zkusit fotit, natáčet..... Někdy však může závada na elektroinstalaci způsobit podobné efekty. Nechala bych zkontrolovat pro jistotu, protože jen vylučovací metodou se dopátráte pravdě. Nám se kdysi neustále zapínala telka, ale byl to špatný nějaký odpor. Naopak, auto veterán si svítilo:-), po jenom domluvě, vše ustalo.

Re: Asi duch.

(Kateřina Čechová, 26. 3. 2015 18:56)

Mohl to být duch kočky by takhle normalne nereagovaly .

Re: Re: Asi duch.

(EVA, 31. 3. 2015 11:24)

Nejspíš ano.

???

(nikola, 29. 10. 2014 21:31)

Mám doma krásného kocourka.. vždy pláče, když jdu někam ven s kamarády, chvilku mnauka, volá mě, pak si jde hrát.. poslední týden furt utíká na chodbu a nechce se vrátit do kuchyně. Když Ho odnesu, utíká do obývacího pokoje. Dnes, přesněji před půlhodinkou jsem byla venku, mazlila se s Brnem (pes).. zničeho nic strašné mňaukani.. takové to, když kočku něco bolí. Silnější a silnější. Přišla jsem domů, kocourek utekl na chodbu, nakukoval dveřmi do vnitr pouze hlavičkou a opět hlasitě mnaukal.. zavřela jsem, schoval se mi pod nohy a mnaukal zběsile dál.. i když jsem Ho vzala do náruče, tak sbesile mnaukal a schoval si hlavičku mezi šátek. Odnesla jsem Ho do obýváku, sundala jsem si bundu a sedla si.. okamžitě šel ke mně a lehnul si.. tak jsem na něj mluvila, ze už je vše v pořádku.. opakovaně po deseti minutách jehněčí s ouskami a kouká směrem na kuchyň.. vždy na něj začnu mluvit, že už je vše dobré. Co myslíte, že se děje ?

Duch ?

(Lenka , 3. 5. 2014 22:36)

Dobrý den , mám podobný dotaz jako Tereza . Mám sedmiměsíční kočičku která není nijak nemocná , naopak zdravá . Dnes se mi stalo že jsem seděla na posteli a kočička se zastavila ve dveří a začala podivuhodně tikat po místnosti a divně mňoukat , nemohu však říci že byla rozrušená , naopak přišlo mi jakoby si s tím ''něčím '' chtěla hrát . Avšak musím podotknout , že ocáskem strašně mrskala . Myslela jsem si že je to světlem ale bohužel ne , od té chvíle nerada chodí ke mě do pokoje a když se přeci jen odváží , opakuje se to samé . Nevím si rady , dost mě to vyděsilo . Je tedy zřejmé že se setkala s duchem ?

Re: Duch ?

(EVA HAČMOR, 5. 5. 2014 12:52)

Dobrý den,
mrskání ocáskem je jasný projev nespokojenosti i ohrožení. Tedy o hru rozhodně nešlo, i kdyby to něco bylo přátelské. Podivné mňoukání, jestli to bylo takové trhané, je opět známka nejvyššího rozrušení. Podle mne by i zde mohlo o ducha jít. Vřele bych doporučovala udělat nějaké opatření, návodů na netu je plno a teprve poté čičinku do pokoje pozvat. Když bude vše v pořádku, tak teprve poté pokoj obývat. Magií se zabývá čím dál víc lidí, nemáte nějakého nepřítele, který k vám vyslal například špatnou energii? Nebo nedostala jste od někoho v posledních hodinách nějaký dárek? Návštěvu. která mohla nechat nějaký předmět,Takový bych vyhodila nebo spálila. A opět, pokud je možnost, vždy je dobré fotit, nebo udělat video. Mnohé se může objevit.

Dotaz

(Tereza, 12. 4. 2014 15:09)

Dobrý den, mám 3letého kocoura, který se poslední dny chová divně. Sedne si na mojí postel a kouká na poličku, která je nad postelí a poté pohledem krouží po pokoji. Je klidný. I když jsem třeba na posteli i já tak si sedne nebo lehne vedle mě a dělá to stejné. Může v pokoji vidět ducha? Děkuji

Re: Dotaz

(Eva Hačmor, 14. 4. 2014 10:04)

Většina zvířat se na duchy ježí a jsou neklidná. I Vám poradím, zkuste ono místo vyfotit a fotku nám poslat na hacmor@seznam.cz. Třeba společně něco odhalíme.

už nevím :/

(Petra, 10. 4. 2014 19:34)

Dobrý den mám pejska Teddyho předtím ještě jak byl štěně sme meli buldočka sisinu.Ta umřela protoze ji nechal přítel umřít. ...je to na delší povídání. No po nějaké době mi umřel dědeček dlouho jsem ho neviděla a mrzelo me zže jsem u něj nebyla. No jinak se zaclo stávat že když jsem sama doma najednou se Teddy podíva do rohu a začal vrcet ale neskutecne on je jinak klidný a jezi se a couvá.ale hledi jak kdyby do země ne do vrchu. No včera u me byly kamarádi a seděli sme v kuchyni a mela sem Teddyho na kline najednou začal zase vrcet jezit se a couvat no ogari na me hleděli ale to chladno ten nepříjemný pocit.....mám paniku a hrozny strach i když byl klid po 5 minutach ale.....stejne jsem nespala nevím. ...

Duch?

(Mariska, 7. 4. 2014 17:47)

Také se chci podělit s nepříjemnou zkušeností z pátku 4.4. 2014. Po osmé hodině večer při sledování televize s přítelem v posteli, za námi vyskočil můj dvanácti roční kocourek Honza. Byl v úplné pohodě až do chvíle, kdy se bez důvodu ani jakéhokoliv náznaku že se mu chce na malou počůral v rohu postele, šílenou rychlostí přeběhl celou šířku postel a nakonec z ní seskočil (mám palandovou, dvoulůžkovou postel). Zalezl si pod stůl a celý vykulený koukal do rohu pokoje...klepal se jako osika. Nejdřív jsme si mysleli, že prodělal nějakou mrtvici, tak jsme mu zkusili dát masovou kapsu, zda bude mít chuť k jídlu, což měl a vše snědl....ale po každém soustě se otáčel do toho stále samého rohu pokoje a nepřestával mít rozšířené zornice...Zkoušela jsem ho i vzít do náručí a do toho rohu s ním jít, ale to se nedalo. Začal šíleně mňoukat a škrábat....

Re: Duch?

(EVA HAČMOR, 10. 4. 2014 13:25)

Dobrý den, omlouvám se za pozdější odpověď a moc děkuji za popsání Vaší zkušenosti. Myslím, že zde je to jasná jakási entita - duch. Kocourek musel vystrašený na nejvyšší kočičí míru. Škoda, že jste nefotili i třeba dodatečně okolí postele. Někdo si možná řekně, že ve 12 letech by mohlo jít o nějaký písek v ledvině, kdy může dojít k výstřelu bolesti, ale to by měl nějaké problémy už před touto událostí.

duch v dome

(Honza, 16. 3. 2014 10:00)

Dobry den chci se podelit o prvni divny jev naseho pejska. Mame s pritelkyni osmimesicniho jacka russla teriera a nikdy sem v byte nic takoveho nezazil. Vcera vecer kolem 20:00 hodiny jako kazdy den jsme prisly z vencici prochazky, a to co se delo doma bylo dost podivuhodne, z niceho nic stahnul ocas, hrozne se zacal bat, zacal rychle dychat, behat sem a tam, strasne rychle mu busilo srdce az sem myslel,ze to nezvladne kam sem se hnul tak hned byl u me, az kdyz sem si ho vzal k sobe do postele pod perinu, pritiskl se ke me a zacal se uklidnovat. Druhy den rano byl stale vyplaseny, porad se neduverive otacel a mel strach. Nemam s tim zadne zkusenosti a nikdy se nam nic podobneho nestalo, proto prosim o nejake vysvetleni neboli oduvodneni tohoto chovani naseho mazlika.

Re: duch v dome

(Eva Hačmor, 18. 3. 2014 15:37)

Dobrý den,
myslím, že tohle klasické chování signalizovalo nějakou cizí entitu v bytě. Příště zkuste fotit nebo natáčet, i když nic nevidíte. Vás pocit byl nějaký? Pocit třeba závanu chladu, špatně od žaludku, točení hlavy.....?
Moc díky za komentář.

Neco vidi

(Monika, 31. 10. 2013 21:11)

Dobry vecer, mam 10 mesicni fenku Ridgebacka a posledni dobou se na me tak zvlastne diva a pak se podiva vedle me a pak zas na me a vypafa pri tom smutne. Jsem ted delsi dobu nemocna a mam strach jestli treba nevidi ze si pro me prijde smrtka nebo neco podobneho. Nez jsme meli psa mela jsem kocku a ta si obcas sedla prede me a koukala jakoby zkrz coz me desilo a obcas se bala jit do obyvaku nebo tam sla s najezenym hrbetem a ocasem nevim co si o tom myslet...?

Re: Neco vidi

(Eva Hačmor, 1. 11. 2013 13:04)

Fena může vnímat vaší auru, kde, jak někteří odborníci přes auru uvádí, může být nějaká další bytost, či bytosti. Možná právě to způsobuje nemoc. Zkuste se zaměřit tím směrem.
Mohla to vnímat i kočka. Těžko takhle určit nebo radit. Eva

Noční návštěva?

(Mili, 1. 10. 2013 13:36)

Dobrý den,
pročítala jsem příspěvky níže a musím říct,že mi běhal mráz po zádech. Bohužel mně osobně (tedy spíš našemu psu) se děje něco podobného a já si nevím rady. Posledních pár dní se v noci chová velice podivně.Musím podotknout,že jen v noci, přes den je úplně v klidu. Vždy mezi druhou a zhruba pátou hodinou ranní,náš Rony z naprosto poklidného spánku vyběhne z pelechu, ocas stažený až na břiše, utíká pryč a vyděšeně se ohlíží, snaží se dostat z místnosti co nejrychleji a zastaví se většinou až na druhém konci bytu, kde jen sedí a kouká zděšeně před sebe.Po pár minutách se pak vrací do pelechu, aby se to zase celé opakovalo, třeba 20x za noc.Někdy uteče k mé posteli a snaží se nacpat ke mně.Musím podotknout, že nic podobného se nikdy nedělo, psovi je 5 let.Já, jelikož na duchy a podobné věci věřím, jsem z jeho chování vyplašená a necítím se v bytě dobře,nehledě na to, že se pak už do rána moc nevyspím.S přítelem se kvůli tomu hádáme, protože chování psa ho rozčiluje, kárá ho za to a mou nejistotu nechápe.