Jdi na obsah Jdi na menu
 


Setkání s duchy, jak to vidí váš pes nebo kočka

11. 2. 2011

161hacmor20080629.jpg

     Jednou přijel zákazník pro krmivo. Nesměle se ptal, jestli může se mnou probrat problém svého psa. Už navštívil veterináře, ale s výsledkem rozhodně nebyl spokojený. Bylo mi hned jasné, odkud vítr fouká. Líčil, jak se pes vzbudí, na cosi vrčí, pak to pronásleduje po domě. Někdy je to několikrát za noc, jindy je pár dní pokoj. Klasika. Sama jsem udělala mnoho zkušeností se svými psy, ale i s kočkami. Prostě zvířata vnímají to, co mi nevidíme, tudíž to podle nás neexistuje. Za celá léta jsem nasbírala tolik materiálu, že by to vydalo na knihu. Pánovi jsem tedy sdělila, že má doma ducha. Nejdřív se moc netvářil, ale nakonec přiznal, že takových upozornění už dostal víc. Tento jev trvá už delší dobu, když měl ještě i fenu, která už dnes běhá po obláčku, tak to, cosi, rozčilovalo oba jeho psy.

Náš perský kocour King jednoho dne začal šíleně vyvádět, mňoukal, zježený běhal po bytě, až se nakonec nacpal pod nábytek a odmítal vylézt. I já jsem měla pocit, že se o mne otřelo něco chladného. Bylo to velmi nepříjemné. Jev se opakoval po několik dní. Většinou pomůže udělat „proti - duší opatření“. Použila jsem červenou svíčku, rozvěsila jmelí a keltské spirály. Ty si můžete natočit z drátu doma sami. Navíc jsem „cosi“ požádala, aby odešlo. Není to tak dlouho, co se Morgan s vrčením vrhnul do místnosti a opět „cosi“ pronásledoval. Na nic jsem nečekala a opět jsme „cosi! vypudili z domu. Od té doby byl doma klid. Máte pocit, že jsem se zbláznila? Rozhodně ne.

Další příběh mi vyprávěla zákaznice. I její psi se začali chovat divně. Přestěhovali se do nového domu, kde ona sama měla nepříjemný pocit v koupelně. Psi tam odmítali vstoupit vůbec, naopak se snažili, aby tam nechodila. V celém domě se ozývalo chroptění a sténání, několikrát za den. Pátrala, kdo v domě bydlel v minulosti. Tak se dozvěděla, že první majitel se oběsil v koupelně. Sama říkala, že ducha poprosila, aby jí neubližoval a nabídla mu spolubydlení. Od té doby má pokoj. Asi duch zmizel. Když mi to vyprávěla, neustále mne pozorovala, co já na to. Já jí naprosto věřím.

A ještě jedna moje historka. Když nám zemřel kocour Matouš na otravu, tak skoro měsíc musel komunikovat s Morganem. Ten se párkrát rozběhl, aby ho "ulovil" do pacek a pak nevěřil, že má náruč prázdnou. Působil legračně, jak si packy prohlížel, koukal pod sebe, ale nic tělesného. Vidět ho ale musel. Mezi sebou musí komunikovat psi i po smrti. Ovčačka Ívy byla náruživý aportér a hračička. Spí teď u nás na zahradě. Občas se stane, že se Morgan jakoby zamyslí, pak čapne nějakou hračku a odnese jí Ívy. Je to velmi dojemné.

 

11.2.2011 Eva  

 

Malý dovětek:

 

   

Po delší době jsem se rozhodla dopsat ještě jeden odstavec. 21. května 2012morgysek.jpg odešel náš milovaný Morgýšek na obláček. Druhý den se v naší rodině objevila Holly. Tehdy sedmiměsíční a vykulená ze všech novot, přesto nějak záhadně pochopila, co se den předtím odehrálo. Druhý den, kdy se už rozhlížela po novém domově, zcela neomylně našla místo v trávě, kde Morgýšek vydechl naposledy. Byl to náramně pořádný pejsek, tak Holly zdědila velkou krabici zcela nepoškozených hraček. Když místo objevila, vrtěla ocasem a vydatně přemýšlela. Poté si tam chvíli lehla. Nakonec vstala a začala tam nosit hračky. Nikdo jí neřekl, které měl oblíbené, ale donesla je tam. Zavedla jsem jí i k hrobečku, ten jí však nezajímal a šla si lehnout zpět na ono místo. Za několik dní se při určitých věcech začala chovat naprosto stejně, jako by se zachoval Morgan.Bylo hodně situací, kdy prostě byla jím.

Morgan rok předtím pomohl s odchovem kosat poloslepé kosici, která si udělala hnízdo u něho v kotci. Hnízdo nebylo pevné a spadlo. On měl prcky mezi packama s chránil je, zatímco mamka kosice lítala pro nášup. Kosata pak za ním chodila i v dospělosti. Říkám jim Morganky.

Holly nejdřív měla chuť je honit, ale pak si na ně zvykla a vzala je za své. Morganky jsou už jen dvě, přesto mají naprostá privilegia a Holly bdí, aby je neotravovaly cizí kosice. Ty začne vyhánět. Existuje snad nějaké přivtělení dušičky? Někdy to tak vypadá.

Holly a Morgan jsou geneticky zpřízněni, ale nikdy se osobně nepoznali. Vnímala snad Holly jeho ducha. Pevně věřím, že ano.

 

jasan-s-holly.jpg

První foto: Morgan od Dagy

 

Dole: Holly Půlnoční měsíc, o které si může přečíst víc, kliknutím na odkaz.

 

 


 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Re: Můj pes vidí duchy

(EVA, 27. 5. 2016 11:40)

Myslím, že máte velkou pravdu, když pochybujete o babiččině demenci. Pes nelže a zde to evidentně potvrzuje, že je něco jinak. Asi je to přátelská bytost, když se líbí i Vaší fence. Neumřel předtím někdo blízký, koho fena znala?
Děkuji za moc zajímavý komentář.

Strach...

(Luci, 15. 5. 2016 9:48)

Prosím vás dokáže i morcatko vicitit ducha?
Pokud ano..
Tak prosím popřípadě jak?

Vidí ho

(Beny, 1. 2. 2016 13:28)

My mame doma psa a celu noc knuci skrabe na dvere a pred niecim uteka az kym tam za nim niekto nepride az potom si lahne a spi ale ja jedina verim ze tam vidi ducha

Re: Vidí ho

(EVA, 4. 2. 2016 12:28)

Může to tak být, ale taky se mu může jen stýskat a nemá rád samotu. Dělá to i v jiné místnosti, když zůstane sám, nebo jen v této?

tazko povedat

(ja, 18. 1. 2016 23:09)

ja mam dvoch psov a obidvaja chrnia celu noc ako zarezani. s tym starsim som raz prejst cez nas miestny cintorin, ale on odmietol prekrocit branu cintorina a trhal sa smrom od nej spat na ulicu. neisli sme tam. to bolo prvy a posledny raz, co sa tak spraval.

Re: tazko povedat

(EVA, 19. 1. 2016 10:19)

Musel mít důvod a já připomenu starou kynologickou poučku: Naslouchej a důvěřuj svému psovi a vždy respektuj jeho pocity.
Prostě nešla bych tam také.

Duchové ??

(Gábina, 14. 12. 2015 6:36)

Zdravím Vás,čtu si tady Vaše příspěvky co se týče setkání s duchy jak to vnímají zvířata. Letos máme smutný rok,umřely mi dvě babičky,které se dožily požehnaného věku 88,92let...Mám dva velké papoušky Ary ararauny,mají 3roky a volně je pouštím i v přírodě,jsou to mazlíci...v poslední době se mi to stalo 2x,jednout u nich ve vnitřní voliéře a podruhé včera,kdy jsem je měla doma, byla už venku tma,tak pochybuju,že něco zahlédli přes okna...seděli mi na ruce a já si s nima povídala,byli rozdivočelí,najednou se rychle sklidnili a jako by se zaposouchali do zvuku co šly od dcery s pokoje...ale ty už tam byly od té doby co jsem je přinesla,najednou oba stuhli,ani se nehli a koukali jedním směrem a tak to trvalo dobrých 5minut,mohla jsem na ně mluvit,nečím je motivovat ale bez odezvy jako bych tam nebyla,byli jak přikovaný,zkoušela jsem i jim i zvedat kříkla,což někdy nemají rádi,ale nic,mohla jsem v tu chvíli jim dělat cokoliv,prostě cítila jsem, když jsem je hladila,jak byli napjatý a jak sochy...zajímavé...a pořád koukali jedním směrem bez pohnutí..má druhá babička mi umřela před 14 dny a měla strašně ráda zvířata měla dost závodních chrtů a byla asi jediná,která mě chápala,že jsem si je pořídila,měla pro to pochopení..a vždy říkávala,že kdyby byla mladší taky by si je pořídila. Vzhledem k tomu, že je naživo nikdy neviděla,tak když to tady vše čtu,věřím, že tu někde byla,protože jinak si to nedokážu vysvětlit. Je pravda,že slyší více než mi lidé,ale když něco takového zvíře uslyší není možný aby tak dlouho byl napjatý a nehl se....

Re: Duchové ??

(EVA, 16. 12. 2015 11:00)

Dobrý den, i ptáci mají svá tajemství, vypadá to, že se babička přišla podivat a asi nejen na ně. Věřím, že některé milované duše jsou tu s námi nějak déle. Savci, ptáci a hmyz mají nějaký radárek, kdy jsou schopni s duchy i kominukovat. Zajímavé, že nikdy jsem nečetla ani neslyšela o ničem podobném v případě plazů. Naopak například včely, kniha Babička, kde umírající babička Barunce říká, aby řekla o její smrti včelám, je krásný příklad. Bylo pár případů, kdy právě včely přilétly na pohřeb svému včelaři. Ptáci jsou naopak pověstní svým vnímáním duchů.

Sul...voda

(Marti, 21. 10. 2015 3:20)

zdravim...podle me zkusenosti muzu doporucit,kdy smichate vodu ze soli a celou mistnost dukladne vcetne rohu postrikate...vemte si misku v niz mate smichanou smes,vyckejte az se sul poradne rozpusti a pak prsty rozcakavejte po mistnosti..a pritom si prejte aby duch odesel..me to zabralo..a verte,ze jsem stim nesetrila...zkuste to...hodne stesti..marti

Re: Sul...voda

(Eva Hačmor, 21. 10. 2015 14:50)

Ano, to by mělo fungovat, díky za připomenutí této metody.

Neviem

(Naty, 18. 10. 2015 22:17)

No ja akoze rozhodne neviem ci duchovia existuju...
Moj pes zvykne stekat na tom mieste kde smr vyvolalali ducha ja moja sedtra a brat ale nwm ci je nozne ze ho vidi lebo sme ho odvolali ASI...
Podla vas je mozno aby pes videl v duxhov....ja sama v duchov verim a aj vselico ine ja len ze ci to noze pes vidiet

Re: Neviem

(Eva Hačmor, 21. 10. 2015 14:49)

Naty, víš je komentář Marti, s tou solí se nemůže nic zkazit. Taky bych si pořídila čerstvé jmelí, umístit do okna a nad dveře. Ne vždy se odvolání ducha podaří. Taky věřím v napřirozeno a taky se chráním. Duchy radši nepokouším. Rozhodně zvířata duchy vnímají velmi dobře.

nemame psa ani kocku

(nifee, 8. 10. 2014 12:35)

Dobry den, nemam pejska ani kocku ale asi nejspis mame doma take ducha. Vzdy ve 2:30 rano se neco deje. Treba se probudim propocena nebo mne vola dcera ktera se probudila nedavno se prevrhl nas fikus v obyvaku....ma dva metry a vypada jako strom ma kmen a korunu....a cely se prevratil...probudila mne rana a koukla jsem na hodiny a bylo zas presne 2:30. Fotit se tedy neodvazim.uz takhle se uplne potim strachy a pak nespim.lituji ty zviratka ktera jsou za to mnohdy karana a trestana...jen za to ze se boji.pokud mate nekdo prosim zaruceny zpusob jak se toho zbavit napiste prosim.moc pomuzete mne i me 4 lete dceri

Re: nemame psa ani kocku

(Eva, 9. 10. 2014 15:35)

Dobrý den, zaručený způsob nemám, ale tohle je opravdu divné. Nejdřív bych si asi zjistila historii bytu, zda tam někdo neměl nějaký úraz, nebo nezemřel v ten uvedený čas. Nebo někdo z příbuzných a kamarádů. Já osobně bych si zkusila s tím duchem promluvit, vysvětlit mu, že spolu můžem vyjít po dobrém. Zkusit ty klasiky - svíčka, jmelí....... Stejně zkuste sebrat odvahu a fotit. Vím, jak jsou podobné úkazy nepříjemné, znám to z vlastní zkušenosti. Možná i farář by mohl pomoci. Moje babička mi říkávala, malá ochranná modlidba ke strážnému andělu dělá divy.
Přeji, aby duch dal pokoj a měla jste s dcerkou pokojné spaní.

Re: nemame psa ani kocku

(jana, 3. 9. 2015 2:47)

Ja mam psa ktery furt steka a vrci v noci name nevim jestli muze to byt muj byvali pejsek ktery umrel a novej muj pes jestli ho vidi a nekdy i si sam se sebou hraje diky za radu

Re: Re: nemame psa ani kocku

(EVA, 5. 9. 2015 13:13)

Taky to může být zlozvyk, nudí se, nebo se třeba i cítí nejistý, může to být i věkem do roka, kdy se rád poslouchá. Je vždy se jedná o paranormální jev. Zkuste ho pořádně utahat:-), jestli pak bude vyvádět. Také může vnímat zvuky odjinud, které nám nejsou slyšitelné, ale jsou právě v uvedený čas.

skřítci?

(Lucka, 16. 8. 2015 3:38)

Dobrý den,
mám také podobnou zkušenost s mými kočičkami. Máme koček více, a u 2 z nich jsme občas pozorovali podivné chování - dělali jsme si legraci, že "honí skřítky". Kočička se vždy upřeně zadívala do nějakého místa, a pak trhavě přeskakovala očima sem a tam, jako by viděla cosi, co se pohybovalo rychle a trhaně z místa na místo. Pak ono "cosi" začala jakoby honit a hrát si s tím, schovávat se před tím a pak na to dělat výpady atd.. Už si to přesně nepamatuji, ale myslím že jak jedna, tak druhá mívala přitom občas naježený ocas, což znamená spíše strach a negativní pocity. Asi to bylo něco pro ně neznámého, u čeho měly pocit, že by se s tím dalo hrát na honěnou, ale byla tam jistá míra jakéhosi respektu. To "něco" muselo být dle toho jakým způsobem se na to dívaly a těkaly očima, asi dost malé a "létalo" to ve vzduchu jakoby kousek nad jejich hlavami (hmyz to ale rozhodně nebyl). Proto jsme to nazvali "skřítci" :). Ale dle toho, jak kočičky reagovaly, to bylo pro ně zřejmě zcela reálné.

Mam ducha doma!

(Aneta Drápalová, 29. 6. 2015 14:45)

Můj pes Amy
se často chová divně v noci se probudí a třeba štěká 25 minut o jednoho rohu. Vypátrala jsem jsi minulost a uchové opravdu jsou

Re: Mam ducha doma!

(EVA, 15. 7. 2015 9:56)

Velmi zajímavé, škoda, že jste nenapsala více.

byl to zajimavy dokument

(Kateřina Čechová, 26. 3. 2015 18:11)

Ty obrazky byly nadherne !<3