Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tajemná bytost na stromě

21. 11. 2011

ZÁHADNÁ BYTOST

img_0011--4-.jpgKdyž jsem před časem psala o čarodějnici, která zde zakopala pušku. Právě pod starý habr, kde se zbytky pušky opravdu našli. Netušila jsem, že strom, kam si občas někdo do něho uloží nějaký předmět, aby se mu kladně nabil, přinese další překvapení.

A tak se také stalo: 18. října  jsme si vyšly na procházku, bylo krásné počasí a to si říkalo o nějaké fotky. Loni touto dobou jsem nafotila v Lurdách velmi zajímavé obrázky a chtěla jsem je doplnit. Dalo by se říct, že mně tam něco přitahovalo a souvislosti jsem si ale hned neuvědomovala. Rú si spokojeněimg_0011--2-.jpg vychutnávala lesní vůně a já se soustředila na kompozici fotek. Ještě jsem ji nafotila na jejím oblíbeném místě. Vždycky si na ten „svůj“ kámen vyleze a blaženě setrvává. Večer jsem stáhla fotky a měla jsem čas si podrobně prohlédnout, co jsem si přinesla. Říkám tomu časová smyčka a mohu si vše užít ještě jednou. Fotku habru jsem si pohlédla a okamžitě jsem posílala kopii Evě, jestli vidí to co já. (vyfoceno v 15:41 l.č., ISO:160, exp.:1/30S, clona:2,8, ohnisková vdálenost:5.00 m, výřez. Alena)

Podivná bytost, lezoucí po habru, dokonale splývající s okolím. Pro srovnání je zde několik fotek habru, které jsou focené po události.  Bytost tam není.

pa290291.jpg

Nyní se podíváme trochu do pohádek a bájí. Bytosti používající mimikry, se tam jen hemží. Dokáží zkamenět, dokonale splynout s okolím nebo se různě proměnit. Jednou takovou je bájný gryf,

Gryf

kříženec lva a orla, tolik oblíbený za období baroka. Už samo baroko nám nabízí různé podivné tvory, kterými jsou vyzdobené kostely a zámky. Mnoho pověstí praví, jak v určitý den a za určitých podmínek dokáží ožít. Zajímavé, ne?  Jsou tedy živé? Zkamenělých trpaslíků, opět dokáží někdy ožít, známe také dost.  A pomůcek k jejich oživení nebo naopak uvedení do stavu, kdy  vlastně použijí mimikry, nebo opravdu zkamení je také hodně. Různé hole, voda z určitého místa, masti, zaříkání a mnoho dalšího.

Co je však za bytost na habru? Z kterého světa pochází? Splynul dokonale. Všichni víme, že podobné mimikry například ve zvířecí říši nejsou nic zvlášťního. Za všechny připomenu třeba strašilku 

nebo chameleóna. Všichni to známe, ale koukněte na video kamufláží ze zvířecí říše: Proč by stejnou schopnost nemohla mít naše tajemná bytost?  Sídlí snad uvnitř starého habru? Když jsem fotku viděla, hned se mi vybavil zážitek s neviditelným z roku 2008. Byl to snad on?

Je tu ještě jedna možnost a podoba je až zarážející. Podívejte se na video a srovnejte.

Máte i vy podobný zážitek? Napište nám.

Pro srovnání nález mléčného, zkamenělého chrupu ve článku, Co viděl pes

 Autorky : Alena + Eva

foto: archív Alena

Uplynulo pár měsíců a článek má dodatek. Když jsme v sobotu navštívili naše Lurdy, nebyl to pěkný pohled. Ubohý habr se rozlomil. Jeho stáří a špatný stav udělalo své.ulomeny-zadovnik.jpg Jak jsem už párkrát psala o splněných přání na tomto místě. Splnilo se před pár měsící i to mé, takže tato část Lurd mi patří, proto, hned druhý den jsme ulomenou část našeho nejmilejšího stromu odklidili. Zbylá část habru, populárního v příběhu o zdejší čarodejnici, pochopitelně zůstává.

Pátrala jsem, zda někde nebudou stopy po oné bytosti, nic jsem však nenašla. Doma, při rozřezávání stromu na mne vykouklo pár zajímavých obrázků, tak se potěšte i vy.netopyr-na-zadovniku.jpg První vypadá, jako netopýr, druhá, jako babka, třetí, jako ležící pes zpředu. Zvlášťní. Podal snad habr ještě nějaké informace?

Eva

babka.jpgpes-na-zadovniku.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Děsivě krásné

(Drahuš, 25. 4. 2012 13:29)

Od malička věřím,že existují jakýsi tvorové kteří nepochází z naší planety,jako malá jsem snívala o ufounkovi jako ET atd... Nicméně toto stvoření které vidím bych opravdu ve svém pokoji nalezla jen nerada.Nejsem znalec UFA,ale věřím v něj a věřím i v to,že jsou o mnoho a mnoho vyspělejší než mi lidé.Je úžasné pozorovat některé nevysvětlitelné divy,přemýšlet odkud se vzaly kam mizí.Po přečtení článku a zhlédnutí fotek jsem měla zvláštní pocit,po shlédnutí videa už mne mrazí po těle.Moc krásně napsané opravdu mne článek velice zaujal.

Re: Děsivě krásné

(Eva a Alena - Hačmor, 25. 4. 2012 16:35)

Obě děkujeme za krásný komentář. Ono je dobré si uvědomit, že vše je trochu jinak, než nám od dětství předkládali. Doufáme, že se zase podaří podobný "úlovek" a přineseme další zajímavý článek.

Černý Petr

(ms, 26. 11. 2011 21:20)

Černý Petr je známá dětská karetní hra...předpokládám, že je známá jen v ČR(popř.SR)..., že by černý petr zrubaný po líci...a tichá připomínka skrze karetní hru? :-)...

Re: Černý Petr

(Eva, 27. 11. 2011 10:26)

Tohle mne prvně taky napadlo, když jsem na zmínku o černém Petru narazila. Těžko říct.

Bytost

(ms, 8. 11. 2011 3:25)

Zajímavé...předpokládám, že se jedná o tu malou bytost "přilepenou" ke kmeni ?!...tak a teď se ještě koukněte na ten kmen doprava...oči..nozdry...vypadá to jako lebka... :-) to jen taková zajímavá asociace...zajímavé je, že když chci odeslat text, tak to musím poslat několikrát, než se to objeví na stránkách hačmoru...?

Re: Bytost

(Eva, 8. 11. 2011 11:45)

Ano, je to ta bytost lezoucí, máte pravdu, napravo je skutečně obrázek lebky. Té jsme si s kolegyní vůbec nevšimly. Víc očí holt víc vidí.
Hačmoří stránky jsou asi občas trochu přetížené, tak někdy zlobí. Ale jen tak mezi námi, občas máme pocit, že některé články jsou zakleté, dokonce skřítci - Co viděl pes, tam se nám přesouvaly fotky a celé odstavce.

Re: Re: Bytost

(ms, 9. 11. 2011 13:12)

V září jsem byl v Choceradech a prošel jsem si okolí Sázavy, město Sázavu apod. Byl jsem v "pekle" a okolí a prošel Vlkančice atd. Byl jsem ubytován v hotelu Ostende a opět tam něco "kňouravě vylo"...hospodský říkal, že prej jsou to bojlery..hm, ale mě to připadalo takové lidské, živé..., pak jsem si všiml, že tam mají pokoje od 1-15 (?), ale osmička tam není ...není označená...každý hotel má své tajné, záhadné pokoje, že? No a pak jsem se jednou ráno probudil a zjistil jsem, že klíč v zámku od pokoje je otočený a vytlačený ze zámku...téměř na spadnutí. Já vždy na noc dávám klíč do zámku nadoraz a ještě ho otočím vodorovně...někdo byl v pokoji? Měl jsem pocit, že některé věci nebyly tak jak jsem je uložil před spaním, ale to nemám ověřené...možná jsem to udělal jako bývalý lunatik...kdo ví. Pak se mi zdálo doma o Lurdech...a viděl jsem ve snu jak jdeme k lurdám a tam je nějaká bytost (docela podobná tomu co je na stromě), ale větší (asi jako člověk) a s černýma očima...takové ty klasické mandlové černé oči + černo-šedá pokožka (stejně jako ten na fotce)...a jedl párky, buřty...:-)... v tom snu...tak ho zkuste chytit na buřty, třeba to zabere :-)...no a pak vyjel výtah...ze skály, červený...nasedl jsem s takovým skřítkem červeným a sjeli jsme dolů...a tam byla asi stříbrná žíla tlustá na velikost lokte... ještě jsem v noci z hotelu zaslechl (okolo 3 hod) takový jeden pořádný hlasitý skřek-křik...pak už nic. No a druhý den letělo nad Komorním Hrádkem letadlo...ale bylo divné, nemělo kus křídla a jeden motor...no prostě podivné, ale nijak to neřeším. Všiml jsem si, že v okolí Sázavy je hodně zvoniček apod., vše z červeného kamene (žuly?)...to mi připomělo lalibelu a kreml...:-)

Re: Re: Re: Bytost

(Eva, 9. 11. 2011 13:39)

Tak jste se měl stavit. Zážitky velmi podivného charakteru v hotelu Ostende mělo už hodně lidí, jeden byl dokonce publikován ve Spiritu. Cizí paní tu bydlela pár dní a prošla časem, to co popsala se dokonale s minulostí shodlo.
Také mne napadlo bytost na něco nalákat:-))), většinou všichni se něčím živí. Každopádně sen něco znamenal.
Červená žula tu existuje, dokonce je to místní rarita. Všechny místní kapličky, zvoničky a kříže jsou však z pískovce červené barvy. Nejpodivnější kaplička je u jednoho rozcestí na Komorním Hrádku. Tak špatně přístupnou kapličku jsem ještě neviděla. Je na vstupu do chodby? Hačmor se chce v budoucnu tímto zabývat.

Bytost

(Romča Fanča, 2. 11. 2011 11:02)

no chvíli mi trvalo, než jsem porovnáváním obou snímků, bytost objevila. Kdo to je ale netuším....

Re: Bytost

(Eva, 2. 11. 2011 11:13)

Říkáme mu pracovně:-))))Strašidlák habrový. Já jsem v sobotu strom fotila, jak o život, každý kousek, je hodně velký a nic. Asi byl někde ....... . Před asi dvěma lety, jsme byli kousek dál s detektory, najednou nám cosi přelítlo nad hlavama a už jen šustila kukuřice. To jsme se tak lekli, že jsme prostor rychle opustili, i když druhá strana se nás taky asi vyděsila.