Jdi na obsah Jdi na menu
 


Moc tajemného místa a spondylóza u psa

10. 12. 2020

 

Moc tajemného místa a spondylóza u psapc091570.jpg
 
Když jsem před mnoha lety měla torzi kotníku, vše jsem zde popsala a článek je tu dodnes. Díky neustálé práci v Lese psích duší, jsem nějak nestíhala se nechat opravit.-) v těch našich Lurdech.
Mé ovčačce Holly byla mezitím diagnostikována spondylóza, což není nic pěkného a pes je hodně omezen na pohybu, až to jednou dopadne zle. To si ale může každý najít na netu.
Takových pejsků je čím dál víc, dřív se o této nemoci mluvilo spíš ve spojitosti s plemenem boxer. V minulém století.-). Doba pokročila a dnes to najdete prakticky u všech plemen.
Nejhorší je, že možnosti léčby nejsou, jen léky proti bolesti, jehličková metoda a zázrak. Na ten jsme vsadily obě. Na pohyb a pobyt venku by se nemělo zapomínat. Pejsek ležící ve značkové postýlce bude mít víc problémů.
Většinou si lidi nemají o nemoci ani s kým popovídat a vyměnit zkušenosti.Majitelé jiných plemen se totiž většinou s vámi bavit nebudou:-).
Tak najednou tu byla panička se stále zlobící ploténkou a pejsek, co se strašně rád hýbe, ale spondylóza začala zvolna vyřazovat přední i zadní packu.
Konečně přišla doba, kdy dosypeme v LPD krmítko, něco malého uděláme a čas je náš. Energie z našich Lurd sice zasahuje i do části našeho projektu, ale je lepší jít na osvědčená místa.pc091571.jpg
Denně si tedy hrajeme tak hodinu o pár desítek metrů výš a ejhle, oběma se daří o hodně lépe. Kulhání Holly zmizelo, jak mávnutím kouzelného proutku, sama si našla místa, kde bere energii, večer nemáme psa, co sotva jde,moje ploténka mne nechá v noci spát a neochrnují mi ruce. I dnes, jestli počasí dovolí, tam půjdeme.
Žádné čáry v tom nehledejte, vyvěrá tu oxid uhličitý a ten se používá i v lázních, jestli se nemýlím. Když budete dobře hledat, najdete kamínky, které mají takové bublinky. Naše Lurdy umí i ostatní neduhy, ale nedělají to na počkání:-).pc091568.jpg
Tajemno je tu také. O tom je celá tato rubrika už  léta. Při našich léčebných toulkách jsme našly kámen, kde je nějaká hlava a má něco okolo hlavy. A v tomto směru budeme pátrat dál.
Tak držte palce, abychom byly obě ještě nějaký ten rok spolu.
 
Eva a Hollypc091573--2-.jpg