Jdi na obsah Jdi na menu
 


Les u Rigy versus choceradské Lurdy

1. 8. 2011

Prokletý les u Rigy

O Pokainském lese se mezi místními obyvateli traduje celá řada mýtů a legend. Vyprávějí se stovky příběhů o lidem, kteří do těchto míst vkročili a už je nikdo nikdy neviděl. Mnozí ze starousedlíků se tu také údajně setkali s podivnými poletujícími světly, slyšeli neexistující hlasy a potkali tu podivné bytosti. To vše sedí i na tu naši záhadnou část lesa, kterou tu nazýváme Lurdy.

I přes všechny tyto zajímavosti by Pokainský les zůstal patrně jen místní legendou, kdyby ho pro veřejnost neobjevili američtí vědci. Zásluhu na tom má především profesor Hurtak z Kalifornské univerzity. V 70. letech minulého století se setkal s pracovníkem řídícího střediska, odkud se naváděly  americké výzvědné satellity. Je pochopitelné, že během studie války USA ze svých družic neustále monitorovaly území úhlavního rivala - Sovětského svazu. A právě zde, v bývalé Lotyšské svazové republice, objevil satelit kruhovou zónu, jejíž teplota byla mnohem vyšší, než v okolí. I naše Lurdy mají vyšší teplotu. Oblast měla průměr téměř 350 km a její střed ležel přesně v Pokainském lese.

Profesor Hurtak později prohlásil, že odborníci z NATO byli tímto jevem zpočátku zaskočeni. V infračerveném spektru oblast doslova zářila.

Po pádu železné opony se James Hurtak osobně vydal danou oblast prozkoumat. Hovořil s celou řadou místních obyvatel a dozvěděl se od nich neuvěřitelné věci. Jak sám později uvedl v americké tv, je oblast Pokainského lesa proslulá i tím, že tu panuje počasí odlišné od toho, jaké je jinde. Stejně, jako u nás.

lurdy-4-022.jpg

Někteří návštěvníci Pokainského lesa mají pocit podivuhodného tepla na svých nohách. Pokud máte mokrou obuv v našich Lurdech boty za chvíli uschnou. Místní obyvatelé z okolí PL, si to vysvětlují dvěma způsoby. Především se tu vypráví, že v dávných dobách tu spadl obrovský meteorit. Vyhloubil tu prý mělkou kotlinu a  dodal zemi tolik energie, že je to patrné dodnes.Podle jiné trdice se v této lokalitě scházeli druidové a pomocí  svých kouzel měnili počasí v širokém okolí. I u nás se toto traduje. Dodnes jsme lokalita s velmi podivným počasím a malými srážkami.  V Pokainském lese se zpožďují hodiny a střelka kompasu na některých místech prostě nefunguje, tak, jak má. I u nás je to stejné. Některým lidem se při vstupu do Pokainského lesa zrychlí puls. U nás některá místa prokazatelně jsou zdraví prospěšná,

 

 

Na této fotce vidíte kámen s otisky nohou, tam je velmi silný výron pozitivní energie.

snimek-lurdy2-134.jpg

zatímco do jiných radši nevstupovat.  Říkám tomu zlobromísta.  Víc o našich Lurdech v předchozích článcích. Na obou místech se tak děje u některých kamenů.

snimek-lurdy2-138.jpg

  Zatímco do PL lidi kameny nosí a nedoporučuje se je odtud odnášet, u nás si lidi drobné kamínky naopak odnášejí, ale pozor, někteří byli nuceni odnést kamen zpět. Většinou se tu pak dávají na pozitivní místa.

tvaricky-013.jpg

Nevzali si ten správný. Na obojích místech, u některých kamenů, rostou stromy různě zdeformované. Další naše záhada je, při focení vyfotíte, to, co není, jako právě tato jáma.

lurdy-dira.jpgJak vypadá tohle místy jindy?

snimek-lurdy2-006.jpgJak se to možné?

 

Těch shod našeho lesa a Pokainského je ještě daleko víc. Autor Eva , použitý materiál MAGAZÍN2000 ZÁHAD.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

existuje

(pre pLK, 15. 9. 2014 23:27)

http://www.latvia.travel/lv/apskates-vieta/pokainu-mezs
ja tam idem v 03/2015 ale len na den, zastávku z Rigy

Re: existuje

(Eva Hačmor, 17. 9. 2014 15:46)

Jééééé, díky za odkaz, moc díky. Potěšil.

Re: Re: existuje

(Milos, 30. 8. 2015 8:13)

Ahoj Evka. Prosím ťa,kedže ste naši susedia a mám rád záhady,kde presne sa vaše Lurdy nachádzaju. Dakujem za odpoved.Príjemnu Nedelu. Milos SK

Re: Re: Re: existuje

(EVA, 31. 8. 2015 11:50)

Ahoj Miloši,
na mapy.cz si zadej Les psích duší, který je také svou zalesněnou částí součástí Lurd a to vše nad ním, to je ono. Celý ten kopec.
Eva

pLK

(Lenka, 14. 10. 2013 13:50)

zvláštní at jsem pátrala jakkoliv žádný takový les jsem poblíž Rigy nenašla zase jedna bába povídala.Kdyby to byla pravda tak by jsme přesnou lokali věděli a pokud opravdu existuje ten les což pochybuji tak tam je pod zemí Metan

Re: pLK

(Eva Hačmor, 16. 10. 2013 10:03)

Zdroj o lese u Rigy byl tehdy Magazín 2000 záhad, náš les opravdu existuje. S tím metanem máte asi pravdu, u nás je. Děkuji za komentář.

Pokainský les

(saxana, 13. 10. 2011 23:49)

Evi,je to moc pěkné a záhadné...ale kdo ví?????

Re: Pokainský les

(Eva, 14. 10. 2011 5:19)

Děkuju Saxano, věřím, že podobných míst bude víc.