Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tarte aux pommes francouzský jablkový koláč aneb mokrá buchta

23. 9. 2011

img_0031.jpg

Suroviny:

200 g hladké mouky

100 g másla

75 g cukru

1 vejce

½  vanilkového cukru, ½ sáčku kypřícího prášku, špetka soli, citronová kůra

Náplň:

½ kg oloupaných na kostičky nakrájených jablekimg_0033.jpg

100 g cukru

½ citronu – šťáva

75 g másla

½ dcl rumu

½ sáčku pudinkového prášku

 

 

Jak na to?

Příprava těsta – mouku, změklé máslo s cukrem, vanilkovým cukrem, solí a citronovou kůrou a vejce smícháme. Těsto necháme odpočinout a připravíme náplň. Na pánvi zpěníme máslo, přisypeme jablka, cukr a postupně přidáme rum s citronovou šťávou. Podusíme a necháme vychladnout.

 img_0037.jpgimg_0044.jpg

 

 

 

 

 

 

 Těsto rozválíme na pečícím papíře a vložíme do formy. Do šťávy z jablíček vmícháme pudinkový prášek a vlijeme na těsto a jeho okraje přehrneme ke středu.Pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut na 1800 C. Po vychladnutí, podáváme ochucené zakysanou smetanou.

img_0049.jpg

Moje doporučení: většinou peču z dvojnásobného množství, jeden koláč nestačí a můžete použít k přípravě bezlepkovou směs mouky na pečení koláč chutná stejně bezvadně. Trochu skořice v jablkách neuškodí.

img_0001.jpg

Dobrou chuť a víte, že astronomický podzim začne podzimní rovnodenností 23. září v 10:03? To je dnes středoevropského času  Alena 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář