Recepty z Lučiny
Začnu zmrlinou, máme rádi čokololádovou, ale můžete použít jakékoli ovoce. Zmrlina chutná podobně, jako nanuk Míša. Místo ovoce, můžete použít i marmeládu.
Budete potřebovat. 1 LUČINU, 200ML ŠLEHAČKY
Já použila předem připravený pařížský krém, šlehačku přivedete k varu a přidáme 2 vrchovaté lžíce kakaa a lžičku cukru, předem rozmícháme v troše lehce teplé šlehačky. Nejlépe uchovat den v chladničce. Šlehačku prostě jen ušleháte, než je úplně hustá, přidáte Lučinu, když děláte ovocnou, přidáte ovoce, nebo zkuste ořechovou, prostě přidáte jen namleté oříšky.
Zmrzlinu můžete dát mrazit do nanukových formiček, když potom vyndáte z mrazáku, jen krátce formičku polejte vodou.
Stejně si připravíte zmrzlinu citrónovou, do připravené směsí dáte šťávu z půlky citrónu.
Také můžete zkusit čokoládový likér:
Budete potřebovat 2 LUČINY, 2 TABULKY KVALITNÍ HOŘKÉ ČOKOLÁDY, SKLENIČKU RUMU
Ve vodní lázni rozehřejete čokoládu a přidáte rum, pak vmícháte Lučinu a šlehačku, tu nešleháme. Někdo používá sladké mléko v plechovce. Pak už to jen přelejeme do láhve a chráníme před mlsnou rodinou.
A jeden rychlý krém do jakéhokoliv piškotu.:
Potřebujete: 2 LUČINY, 1 TVAROH, CUKR PODLE CHUTI A ŠŤÁVU Z PŮLKY CITRÓNU
Vše prostě jen smícháme dohromady. Místo citrónu můžete použít instantní kávu, nebo kakao, prostě cokoliv. Věřte, že doma bude chutnat. A čas přípravy je asi 5 minut. Autor Eva
Komentáře
Přehled komentářů
.. ještě že Besi neumí číst!
Super nápad - ono se "České titamisu" dělá z pomazánkového másla+ šlehačka. Lučina mne nenapadla, ale určitě vyzkouším, díky!
R.
Re: no teda!
(Eva, 5. 9. 2011 15:19)To jde taky, protože na venkově koupit mascarpone je nadlidský úkol, navíc je drahé. Lučina ho fakt dobře nahradí.
no teda!
(mimišák, 5. 9. 2011 13:27)