Jdi na obsah Jdi na menu
 


Přání, přání a zase přání

13. 12. 2019

 

Přání, přání a zase přáníp1260338.jpg
 
Konec roku 2019  se blíží, tak se pokusím o takové malé a krátké povídání.
 
Letošní rok nebyl vůbec špatný, konečně byl vlhký a pro Les psích duší to byla spása. I tak jsme odvedli neskutečně práce, aby jednou další lidské a zvířecí generace měla alespoň kousek té poctivé přírody, která nasytí, poskytne domov všemu a všem.  Špatní lidé okolo našeho projektu víří hysterie, pomluvy a zlo. Máme ve spolku všichni jedno přání, zkuste nejdřív přijet, pomoci a poznejte vše na vlastní oči. Stejně si moc nepomůžete, ti hodní tu totiž většinou byli, tak si děláte jen ostudu.
A můžete konat nejen u nás, ale i někde v dáli ve vlastní přírodě. Každý doma dělá vánoční úklid, mne a Holly napadlo opět uklidit odpadky ležící u lesní cesty, po které jdeme do LPD. Děláme to poměrně často a už dávno máme i následovníky.
Vzaly jsme tašku a Holly mi označila i odpadky, které byly pod listy. Dvě kuriozity přiložím  na fotkách. Tlející pařezy prostě svádí k naplnění. Plnili dospělí .- alko,pc112084.jpg i děti - nealko.pc112086.jpg  Prostě lidi se nenaučí, že ten ubohý, vykácený les si zaslouží úctu a pořádek. Tak co, zkusíte také nějaké ty petky, krabičky od lentilek, šušenky, kapesníčky a další drobnosti odnést? Jsou přece Vánoce.
Když budete v lese s dětmi, nenechte je řvát, naopak jim slibte, když budou potichu a bez šustících svačin, otevře se před nimi úplně jiný svět. To je též naše přání.
Až půjdete kdekoliv v lese vezměte si příklad ze stromů a zkuste jednat lépe mezi sebou. Stromy jsou totiž rodina. Když  jeden má problém, nebo ho porazili, druhý mu stále dodává živiny, dokud to sám zvládá. Někdy pak sám umírá. Natočila jsem krátké video, kde je to vše vidět. Pařez by se nakonec celý pokryl kůrou. Tomuto stromu však brouk a sucho dárce zabilo. Mezitím se z pařezu stala studánka. Traduje se, že ta hnědá voda léčí. Nevím, zkušenost nemám, ale potřela jsem si komáří kousanec a přestal za pár minut svědit. Ovšem ráda si přečtu vaše zkušenosti. On vůbec je les taková lékárna, co třeba ví málokdo, když máme problém, mech, který vyždímáte dá vodu. Stejně tak dobře poskytene sterilní krytí rány. A to je naše další přání, zachovat takový biotop.
Zkuste svým dětem ukázat, jak stromy podporují lásku a rodinu. I ve vašem lese takové stromy najdete. Naučte se dívat a předávejte to dál.
Včera jsem šla ještě s Holly znovu dosypat krmítka a dál další kuličky. Dopoledne jsem na facu obdržela takové slušné, ale zároveň tytyty vzkazy. Léta běhá po netu fotka sýkorky, která drží za nožičku v síti po kuličce. Lojkoule používám dlouho, nikdy nic na vlastní oči jsem neviděla. Tak radši nasypte, pověšte a pozorujte. Nic se nestane. Naopak by se dalo psát k krmítkách v prostoru, které pak lákají dravce, aby nějakého ptáčka chytili. My jsme umístili tak, aby dravci a je jich tam hodně, se ke krmítku nedostali.
Jestli o tom nevíte, tak někteří havranovití, zavěšují své úlovky. Osobně jsem to viděla.
Včera jsme s Holly pozorovaly srny, co se pásly, zaujala mne malá, bílá prasátka, někde byla mamka, tak jsme šly domů a ejhle, u našeho poutače poutače Holly zůstala stát na cestě a já vidím, že k nám míří daněk. Nezastavil, rychle jsem si dala Holly l noze a svižně jsme odešly:-).  Holly říkala, že je tam ještě jedno zvířátko:-), asi mamina od těch malých. Trochu jsme měly strach, ono mít tak velké zvíře  kousek od sebe, žehnáte Bohu, že váš pes je klidný, neřve, nenapadá.
Další naše přání je poděkovat všem těm úžasným lidem, bez kterých by tento kus přírody nikdy nebyl. Ti by si zasloužili za své dobré skutky metál. Nezištně pomohou, kdykoliv je třeba a ještě i slovem dobrým potěší. Važme si jich a přejme jim život bez bolesti, starostí, ztrát, naopak světlo jejich duše snad vidí i škarohlídové. Jsme rádi, že jste.
A poslední přání je, aby ten další rok byl vlhký a rozumně teplý, okolo nás aby se tak zuřivě nekácelo a vlastně nikde.
Tak a to je vše, užijte si svátky  a prostě jděte taky ven:-).
Přidám i číslo účtu, kdyby snad někdo chtěl dát nějakou tu korunku pod stromeček Lesa psích duší.Č.ú. 282 285 912/0300.
 
za spolek Les psích duší zapsala Eva
foto archív LPD

 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář