Jdi na obsah Jdi na menu
 


Léto 2016 v Lese psích duší

26. 7. 2016

 

Léto v Lese psích dušímotyli-model-1.jpg

I když jsou ostatní články pozamykané, v posledním je vysvětleno proč, nenecháme se přece otrávit. Tak se pokochejte letním článkem, snad pohladí po duši.

Les psích duší bude slavit v srpnu už své 4. narozeniny. Pěkně to uteklo, co? Už dopředu mu přeji dlouhá a vlhká léta, bez škůdců. ♥♥♥
Letošní rok, která je srážkově celkem uspokojivý, ne, že bychom nemuseli zalévat, ale není to tak aktuální, jako každý den loni, kdy připomenu, jak nám pomohli hasiči ze Samechova velkou jednorázovou zálivkou.
Pámbu nám letos s vodou více přeje, tento týden vyprší zákonná lhůta na úřadu a studna by se tedy měla zdárně pohnout ke svému dokončení a požehnání úřady. Vrt máme od 1.11. 2015, díky všem hodným lidem, co jim na přírodě záleží.
Dnes to bude trochu o motýlech.babocka-admiral.jpg Kus pozemku je vyhražen jim a věřte, že je na co koukat. Les psích duší je domov pro mnoho rostlin, někdy velmi vzácných a chráněných, tedy pro motýlí druhy hotový ráj, kde můžete spatřit mnoho druhů motýlů. Snažím se je fotit a dokumentovat a věřte, je to hodně těžké:-). Mnoho z nich dělá vše proto, aby se mi to nepodařilo:-). Proto vám zde představím motýla vcelku obyčejného, ale moc krásného, jednoho z těch našich větších - babočku admirál. Motýlovi asi byla má marná snaha líto, po vydatném nedělním slejváku bylo v LPD, jak v prádelně a z nás lidí doslova lilo, což ho zaujalo. Moc se mu líbilo na mém palci, tak jsem udělala hodně fotek a jedno méně zdařené video. Motýl mne neustále osával, nebo, jak to nazvat, což je patrné i na fotce, ale byl se mnou asi půl hodiny. Pár fotek se proto povedlo. Važme si přírody, dává nám toho tolik, že mnozí z nás si to neumí ani představit.

Stromky a keře nám letos úžasně poporostly, vláha je prostě znát, i když to pro nás znamená více sekat trávu. Některé ohrádky jsme museli zvětšit, zvlášť u boroviccharlikova-borovicka.jpg a u některých bříz naopak na jaře ohrádky už budeme rušit. Na sníku borovička za pejska Charlieho z Náměště n. Oslavou. Nárůst od r. 2013 jednou tolik.

Vašek opravil tekoucí koryto, které tak miluje Holly,opravene-koryto-s-holly.jpg ale je zároveň zdrojem vody pro zvířata a pomáhá k vytvoření určitého mikroklima ve svém okolí. Nechci zde psát o práci, té je tam plno, můžete nám přijet pomoct, jsme tam každý víkend odpoledne. LPD si ale můžete prohlédnout kdykoliv i bez nás, je volně přístupný po celý rok.

Chcete i vy svůj strom, jako památku na někoho, na kom vám moc záleželo a jehož jméno tak strom bude mít? Nebo chcete někomu udělat radost dárkem v podobě stromu nebo keře? Spojte se s námi, máme výběr předsazených stromů, které jsou velmi krásné. Máme stromky nejen za pejsky, ale i za jejich lidi, kočičky, koně a další, co nějak ovlivlivnili život svého člověka tak, že jim touto cestou prokazuje lásku a úctu.

Náš kontaktní mail: lespsichdusi@seznam.cz

Pomůžete i vy tomuto krásnému projektu, který najdete i na facebooku, kde je mnohem víc fotografií i videí vlastně od samého zrodu. LPD si můžete kdykoli zkontrolovat, abyste viděli, že opravdu každý příspěvek je tam zužitkován.
Abychom projekt udrželi při životě a v té kráse, do které se klube:-), je potřeba každá korunka. Děkujeme.

Číslo bankovního účtu : 2000308776/ 2010 pro platby v České republice

                                  2000308776/ 8330 pro platby v Slovenské republice

jiné měny a mezinárodní platby :

IBAN:  CZ8620100000002000308776,  WIFT/BIC:  FIOBCZPPXXX 

Variabilní symbol pro identifikalci platby - uveďte datum vkladu např. 20122509 nebo uveďte ve zprávě pro příjemce vaše jméno.

Chcete pořádat nějakou malou akci na krásném místě? Spojte se s námi. Máte útulek například pro koně a jiné? Potřebujete trávu? Spojte se též s námi.

Autor Eva

model:-) babočka admirál bytem LPD:-)babocka.jpg

Foto a video archív LPD

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

opět nezklamala

(Drahuš, 26. 7. 2016 18:33)

Opět nezklamalo čtení, doložené krásným motýlkem. Je to super moc moc :)

Re: opět nezklamala

(EVA, 27. 7. 2016 8:09)

Díky.