Jdi na obsah Jdi na menu
 


Les psích duší slaví jaro nákupem a prací

7. 4. 2014

LES PSÍCH DUŠÍ SLAVÍ JARO NÁKUPEM A PRACÍ

 

Naše oslava jara začala výletem do zahradnictví Alfík v Louňovicích. V únoru jsme dostali dotaci od obce na nákup nových kontejnerových stromů. Vzhledem k počasí, jsme usoudili, že nastal ten pravý čas a vyrazili jsme na nákup.

Nebylo jednoduché si poradit s výběrem vzhledem k finančnímu limitu a našim představám. Nakonec jsme zakoupili dva kluky buky (Fagus Sylvaticus). Eva se zhlédla v jedličce, která není kavkazská, jak jsme si mysleli, aleimg_4457.jpg japonská. A já jsem vybrala japonskou sakuru, aby nám oznamovala příchod jara. Firma slíbila, že stromy doveze a zasadí. Odjížděli jsme domů a těšili se na nové přírůstky do Lesa psích duší.

Druhý den ale následovalo hluboké rozčarování, to co si firma chtěla naúčtovat za odvedenou práci s výsadbou, přesahovalo naše finanční možnosti. Museli jsme se rozhodnout, buď nákup zrušíme, nebo, budeme na honem shánět brigádníky, kteří nám s výsadbou přes 100kg těžkých stromů pomůžou.

Dojednáno, dobrovolníci slíbili pomoc a ve středu ráno 2. 4. 2014 naše nové přírůstky dorazily. Závozníci shodili na určená místa obříky s baly a zmizeli za lesem. Dvě jámy byly už nachystané a na další přijede odpoledne další směna. Osvobodit kořeny ze sevření ochranného obalu bylo tak trochu, jako rozlousknutí záhady hlavolamu. Když se nám podařilo svalit první strom do jámy, objevila se naše psí kamarádka Enny a pan Hana. Já jsem visela na kmeni stromu jako na plachetnici a vyvažovala, chlapi zasypávali kořeny. Za hodinu jsme už šli domů a sakura a jedle byly zasazené.

Odpoledne jsme jeli se postarat o zbylé stromy. Děda auto vezl vodu na zalití,img_4512.jpg nářadí a jednu menší borovici.  Holy, stejně jako dopoledne Ru a Enny, kontrolovala, jestli jsou jámy dostatečně hluboké a prolité vodou. Netrvalo dlouho a stromy byly vsazené. Obrovský dík našim „zahradníkům“ brigádníkům.

Udělala jsem ještě pár obrázků a kluci-buci se hned tvářili, že jsou u nás v Lese odjakživa. Zveme všechny k nám do Lesa psích duší na oslavu jara, naše sakura každým dnem rozkvete. Pro ty co se k nám nedostanou, určitě dodám nějaké rozkvetlé fotky. Tak ahoj JARO!

Zvláštní poděkování obci Chocerady za finanční dar na nákup stromů a našim drobným dárcům, že jsme mohli nakoupit stromy v hodnotě 7.850,- Kč. Dále děkujeme p. Hanovi, p.Slivanskému p.Posoldovi a p.Vejvodovi za práci při vysazování stromů.

Zaznamenala  za OS LES PSÍCH DUŠÍ a fotila Alena

(více fotografií najdete v přiloženém fotoalbu pod článkem nebo klikněte zde.)


  CHCETE NÁM POMOCI I VY?

 

Les psích duší - registrace MV provedena 18.9.2012  -  VS/1-1/90072/12-R

       IČO - 22712453

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář