Jdi na obsah Jdi na menu
 


LES PSÍCH DUŠÍ - sázíme

5. 9. 2012

LES PSÍCH DUŠÍ - sázímedub-cerveny.jpg

Když byl pozemek 23. srpna předán geodetem, nic už nestálo v cestě začít. Už v sobotu onoho týdne byly vsazeny první hraniční stromky. Příšerné vedro sice trochu odrazovalo, ale listnáče se dají sázet prakticky kdykoliv a my se nemohli dočkat.  Navíc, čím dřív bude hranice celého pozemku osázená, tím lépe. Oddělení vedlejšího pole je důležité, navíc každý les by měl mít svou hraniční ochranu, pro budoucí řádění přírody.  Les by totiž neměl takzvaně profukovat.

Do kopání děr se zapojila i Holly a pěkně jí to šlo od pacek.kopani-diry.jpg Stromky byly vsazeny na strategicky důležitá místa a pořádně zality. Mezi tyto větší stromy budou nasázeny malé stromečky od Patronů. Poté byli požádáni místní pejskaři, zda až budou venčit, donesou sebou alespoň v pet láhvích vodu a zalijí. Střídali jsme se poctivě, děkuji všem a stromečky se evidentně chytly. Se zaléváním pomohla i canisterapeutická fenka Aleny, Rú.

ru-s-vodou.jpg

Stromečky se nádherně chytají, nové místo se jim opravdu líbí.

Například břízka Felinka, kterou jsme několik dní nemohli najít, a kterou v sobotu opět objevila paní Eva, dokonce vyhnala přírůstky

 

Pořád objevujeme nová, krásná místa v již vzrostlém pásu lesa, který je také součástí LPD a kde již dlouho nikdo nebyl kvůli naprosté džungli. Bohužel je zde i zbytek nějakého domu, který si tu někdo odložil. Černá skládka zasahuje větším dílem i obecní pozemek, který s námi sousedí. Svou část se budeme snažit odklidit co nejdříve. Píši schválně v množném čísle, protože jsme založili občanské sdružení Les psích duší a nyní čekáme na schválení. TOTO DOPISUJI  DODATEČNĚ, PROTOŽE  18. ZÁŘÍ JSME BYLI OFICIÁLNĚ SCHVÁLENÉ OS. 

Kdo se stává Patronem? To je nejčastější otázka. Každý, kdo se nebojí práce,panicku--aport.jpg přispěje nějakým stromkem do hraničního dělení nebo přispěje nějakým obnosem.  

Klientem - dlouho jsme s zvažovali, jak nazývat ty, co zde zasadí strom za svého pejska, případně kočičku nebo někoho, kdo se mu vryl do duše a měl by mít svůj strom. Klient si sází svůj strom na své náklady, volí z druhů, které jsou uvedeny v předchozím článku o LPD. Strom by si měl každý zabezpečit kolíky a třeba pletivem proti okusu. Strom může opatřit cedulkou s údaji, za koho byl strom vsazen. Se svým stromem může zde trávit libovolný čas, bude dostávat fotografie svého stromu, má možnost úpravy elektronicky, kdy do stromu vsadíme příslušný obrázek jeho drahého. Strom zde bude stát po celý svůj život. Budeme ho chránit a opatrovat. Strom lze zaslat i poštou nebo PPL .  Stačí nám zaslat mail a domluvit se.  Klientovi jsme schopní strom i zakoupit a vsadit. Ceny stromů jsou dostupné na netu ve všech lesních školkách. img_1735_panorama--2-.jpg

 

 

 

Zapsala Alena

 

                                                              

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář