Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jaro v LESE PSÍCH DUŠÍ 2017

30. 3. 2017

Jaro v Lese psích dušíbreznova-podleska.jpg


Jaro, čas roku, který všichni netrpělivě očekávají je tu. Jak vše začíná kvést, vonět a růst, při pohledu na podléšky se nemohu ubránit vzpomínce na kamarádku Lidku Jeřábkovou, chovatelská stanice z Dvořákova sadu, která loni právě mou fotku podléšek dávala, jako poslední obrázek na svůj facebookový profil den před svým odchodem do kynologické sekce v nebi. Lidko, podléšky pro tebe kvetou i letos.
Zima byla velmi dlouhá, ale přinesla i kýženou vláhu, kterou i přes veškeré naše zalévací úsilí, Les psích duší tolik potřeboval.  Jako každý rok, i letos nás čeká spousta a spousta práce, kterou někdy zvládáme jen tak tak. Vítáme každou pomocnou ruku, kdyby jen zbytečný plevel vytrhla, pomohla s drobnými úkoly, třeba věnovat se nástěnce, natírání, prostě nic náročného, ale pro nás velká pomoc, abychom mohli dělat těžší práci, sekání, zalévání, oprava ohrádek, dočištění kusu lesa po smrčí. Každý rok Les psích duší potřebuje manuální pomoc, aby byl krásný a funkční.
Největší radost mám, když vidím, jak třeba běží stádo daňků, nyní už poměrně velké a vím, dle exkrementů:-), že právě u nás se jim moc líbí.  Do altánu, který slouží na zachytávání dešťové vody, si poslední dobou chodí posedět kuna a liščí exkrementy jsem nedávno musela shodit s kladiny. Co je vysoko, liška si značí:-). V pondělí už létal první motýl a vůbec všude bylo plno hmyzíků, na které hladově číhali drobní pěvci.
Letos chci nasázet další bylinky a mám radost, že ty implantované zpět, kde kdysi byly, přežily i rytí prasat. Pro jistotu mám i tajnou zásobu, kdyby ne.

Několik předsazených stromků dostalo nové dušičky, což je krásné, že chcete na své milované myslet tímto způsobem a my slibujeme tu nejlepší péči a úctu a plno fotek a videí právě toho vašeho stromu, keře nebo trvalky. Tak například i sakura, která již brzy pokvete, dostala dušičku paní Miloslavy.p3241837.jpg

Chtěla bych moc poděkovat všem, co nám pomáhají, Les psích duší má štěstí na lidi a bylo by moc hezké udělat někdy setkání všech, i když vím, že někdy dálka odradí od cestování, ale bylo by to fajn, co říkáte?

Protože dárků není nikdy dost, tak na fotce nové krmítko, které udělal Vašek, díky za ptáčky. Krytina je ze zbytků, které zbyly, když se pokrýval altán. Malá pawlovnie je připravená, aby letos rostla už v Lese psích duší a příští rok, když vše dobře dopadne, tak bude v nabídce pro nějakou dušičku. Pawlínku:-) jsem vypěstovala ze  semínka, ale článek tu máte.Zatím se pomalu venku otužuje.p3301869.jpg

 Holly dárek není:-), ale jak vidí foťák, tak hned jde pózovat:-). Je to zlatíčko.

Kdo ještě na facebooku neviděl letošní jarní video, má možnost se nyní podívat, zvuk nutný, omluvte vítr, rušil.​AUTOR: EVA a HOLLY

Náš kontaktní mail: lespsichdusi@seznam.cz

Pomůžete i vy tomuto krásnému projektu, který najdete i na facebooku, kde je mnohem víc fotografií i videí vlastně od samého zrodu. LPD si můžete kdykoli zkontrolovat, abyste viděli, že opravdu každý příspěvek je tam zužitkován.
Abychom projekt udrželi při životě a v té kráse, do které se klube:-), je potřeba každá korunka. Děkujeme.

Číslo bankovního účtu : 2000308776/ 2010 pro platby v České republice

                                  2000308776/ 8330 pro platby v Slovenské republice

jiné měny a mezinárodní platby :

IBAN:  CZ8620100000002000308776,  WIFT/BIC:  FIOBCZPPXXX

Les psích duší Chocerady děkuje.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář