Jdi na obsah Jdi na menu
 


Co viděla fotopast

8. 6. 2020
Co viděla fotopastkuk-na-vsechny.jpg
 
Tyto záběry jsou staré jen pár dní, fotopast přidává i info o datu, času a teplotě + hodiny.
Někdy si říkám, jak mnoho se za necelých 8 let zde změnilo a to jen díky lidem, co místo hrůzostrašných komentářů na FB, jak se měli ostatní starat o přírodu, raději pošlou i maličkou částku, aby ráj se stal skutečností a divoká zvířata nemusela migrovat přes silnice, kde končí špatně.zajic-v-jeteli.jpg Aby nemusela žít v opuštěných zahradách a domech. I zde v ulici kdysi vyhnal řev dětí při jejich akci v lese březí srnu před porodem. Pak tu s námi žila celá léta v zahradě, která byla volně přístupná a majitel tu nežil. Několik let tu rodila děti. Nyní má dům nového majitele, srna se musela odstěhovat.
 
Jiné to je v Lese psích duší.drbani.jpg Uvidíte srnce se srnkama,dve-srnky.jpg miminko zajíčka, uvidíte přistávat dravce při lovu a další. Fotopast už kouká odjinud, abychom zachytili co nejvíce toho, jak to zde žije, rodí se tu další generace, ale i smrt, potravní řetezec, tu funguje.  Pokud nás navštívíte, prosíme, buďte tišší, své potomky nenechte řičet a uvidíte to, co fotopast.dravec.jpg
V sobotu si kolega Martin myslel, že je konec světa:-). Asi 50 dětí se řítilo s šíleným řevem k nám. Určitě tam nebyli prvně. Dospělí je absolutně nezvládali, smutný případ. Některé děti si razily i polem. Kdyby tam bylo zalehlé prase, mohlo by jít o velký malér. Učte své děti, jak se v přírodě chovat.
Zvířata, která vidíte na fotkách se tu narodila,p6073272.jpg nemají potřebu migrovat, mají zde k životu to, co potřebují. Klid, jídlo a vodu. Panuje hysterie, kolik mláďat končí pod těžkou technikou zemědělců, ale zajistit  jim domov, to se nějak míjí. Vždy, když třeba v tv vidím někoho, jako my, tak si říkám, že další člověk, který pomáhá tam někde v Česku u sebe, taky třeba koupí pozemky, taky maká, taky z toho má jen dobrý pocit, tak je to fajn.
 
Věřte, že zvířata radši bydlí v klidu, než v poli, kde se stříká fujtajblíky a nemají zde klid.
Zde je možnost přispět a vidět, že někdo tyto peníze nezneužije ve svůj prospěch.  Je to naše česká příroda, je dobré ji mít i pro další generace. Č. účtu: 282 285 912/0300. Pomoci můžete i jinak. Svýma rukama, ale i dobrým nápadem. Fyzická práce je lepší, než posilovna:-)p6073270.jpg
Máte smutek v duši? Přijďte se posadit a vnímat ticho a krásu okolo sebe.
A něco pozivního na závěr, kolega Martin se nechal také vyfotit:-), přidám ještě nějakou fotku,
tak ahoj
Váš Les psích dušímartin.jpg
 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář