Jdi na obsah Jdi na menu
 


9. narozeniny Lesa psích duší

21. 8. 2021

 


9. narozeniny Lesa psích duší9.-narozeniny.jpg

 
 
Když vše začalo v r. 2012, nikdy by nás nenapadlo, kolik toho budeme muset podstoupit, aby tu nová, zdravá a smysluplná příroda byla. V podstatě jsme ani nedoufali, že se toho dočkáme v této podobě, ale stal se zázrak  posledních dvou vlhčích roků a okolo nás šumí koncert listů ze vzrostlých stromů, stříbrně hází lesk listy vrby, hlošiny a dalších. I bambus, gigantická tráva, se zapojila do hudby přírody. To jorkšírek Baloušek dává znamení, že tu byl a v této podobě je dál.V neposlední řadě je to samotná ozdobná tráva.   A v tom je smysl Lesa psích duší.
 
Vše kvete a krása i něžnost květů je tu nejen pro hmyz, ale připomene, jak je důležité vše vnímat. Krásu, barvy a něhu v této divné době, kdy se vytratilo vše, na co jsme byli zvyklí. Harmonicky vyladěný organizmus totiž není nemocný, to už věděli  naši dávní předci. Kdo se naučí vnímat krásu okolo sebe, nepotřebuje žádnou hlučnou a řízenou zábavu, ani lékaře a jeho tělu i duši bude lépe. Když je zdravá duše, zdraví už to zařídí. 
Vzpomínám na ty, co nám věřili od samého začátku, co stáli při nás, pomohli prací i penězi, ale dnes už koukají z obláčku a my víme, že jsou s námi i nadále.
Ráda a s ohromnou úctou připomenu všechny pomocníky, co tu kdy pomohli a ty, co v nás věří i nadále a podpoří tento projekt i finančně. Na přírodu lidi myslí málo. Zasadit strom, keř, květinu neznamená jen to vsazení, jak si hodně lidí myslí, ale ta následná péče po hodně let. Proto myslete na budoucnost a přispějte: č.ú. 282 285 912/0300, děkujeme.loonapix_1628067318484676698--1-.png I další ruce se uživí.
Byly to velmi těžké roky, kdy naopak se nám závistivci snažili uškodit, jenže většinou sami dopadli špatně. Zdejší magický vrch už z doby druidské, nesnáší tyto zlé energie. Historie to dokládá jasně. Proto to necháme, ať se děje vůle zdejšího Kavčího vrchu. Vůle starých druidů.
Víte, kdysi když chtěl hospodář strom pro svůj dům, jako stavební dříví, dělaly se různé rituály a kácelo se za úplňku. Takové dřevo odolává staletí. Z přírody se bralo rozumně, ona to opravdu ocení. Navíc dostanete dar přímo od ní samé.
Moc nemusím osminožce, ale když pozoruji, jak křižák pruhovaný spolupracuje s několika dalšími svými kolegy, prostě se dívám a učím se. Napnou sítě vždy před sít stávající a docela blízko. Jejich kořistí se tak stává každý motýl a hmyzík, který se v tomto pruhu pohybuje. p8205401.jpg
Karavan má také strážce z hmyzí říše. Odmykám, jsou posláni průzkumníci a mne okamžitě vyhodnotí, jako tvora, co není nebezpečný. Dovnitř nechodí, prostě žijeme zde v symbióze a míru.p8205398.jpg
Minulý týden, kdy panovalo příšerné vedro, jsem pozorovala dalekohledem srnu. Šla pomalu přes pole, vešla na náš pozemek, udělala pár kroků k nám, vyhodnotila situaci a vrátila se ke svejlu, který zadržuje vodu, když prší, aby se u nás využila co nejvíc a neproudila polem k civilizaci:-). Protože už panuje sucho, ale uvnitř svejlu je jiný, vlhký svět, vlezla dovnitř, aby byla chráněná proti spalujícím paprskům. Určitě to nedělala poprvé. Holly je vyhodnocena, jako bezpečný pes, tak proč nevyužít chladu. Její děti to budou dělat také, protože je to naučí.
Tak to stačí, je lépe si to prožít na vlastní kůži.
Za sebe, členy i další lidi, co mají velké a laskavé srdce přeji Lesu psích duší jen lásku, vláhu, zvířátkům pak bezpečný domov.  Věřte, že miminek tam máme čím dál víc.
 
Les psích duší z.s.p8205407.jpg
Mnoho fotografii, několik tisíc, kdy je tak LPD mapován skoro každý den najdete na našem facebooku:https://www.facebook.com/OS-LES-PS%C3%8DCH-DU%C5%A0%C3%8D-117259078453364/?ref=pages_you_manage

p8205392--2-.jpg