Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hollyina operace

12. 9. 2018

Hollyina operacep9043630.jpg
Holluško, co to máš mezi cecíkem a nohou? Při česání jsem objevila rosolovitý útvar, který obsahoval několik měkkých kuliček. Nejdřív se mi zhoupl celý svět. Pak jsem začala racionálně uvažovat. Stříhám psy, tudíž se setkávám s nejrůznějšími nádory a tohle dle mého rakovina není. Je to jiné. Nikdy jsem nic takového neviděla. 

Vyrazila jsem s Holly na veterinu u nás v Choceradech. Doktorka si sáhla a nasadila pohřební výraz. Doporučuje v budoucnu odstranit, ale nevidí to stejně dobře.  Máme se domluvit někde, kde jí to odstraní.
No, nic. Jinde jsem měla být už před více, jak dvaceti lety a naše Ívy tu mohla být ještě pár let. Kousla jí tehdy zmije, doktorka léčila, pak se zapírala a poslala nás tehdy do Brodu. Nedopadlo to. Pojedeme do Poříčí, doktor Láznička udělá vyšetření a určitě pomůže.
V sobotu večer jsme vyrazili. Pan doktor osahal, řekl, že můžeme být v klidu, jedná se o drobné myomy, kdy to chceme vyndat. Není to nic zhoubného. Nabídl kastraci, když Holly bude 7 let, stejně jsem  to chtěla udělat už dávno. Starší feny mohou mít třeba pyometru - hromadění hnisu v děloze, chovatelskou stanici už dávno nemám a štěnda jsem na Holly stejně nikdy nechtěla. Navíc nemusíme hlídat spermoně:-).
Dohodli jsme první možný termín hned na pondělí večer.
Vše proběhlo dle plánu a v noci jsme Holly přivezli domů. Už odpoledne jsem jí ukázala, kde bude mít lůžko, bude spát na posteli vedle mne, abych jí měla pod kontrolou. V autě usnula velmi tvrdě. Naštěstí jsme jí mohli vyndat i s podložkou. Ani nečůrala a zamířila do ložnice, lehla a spala. K ránu si řekla o vyvenčení. Je v bytě neuvěřitelně čistotná. Došla ven, vykonala, co bylo třeba, napila se a šla spát. Dopoledne snědla trošku jídla a přesunula se do obýváku. Pustila jsem jí televizi, za chvíli jí spánek přemohl. Antibiotika a vlastně jakékoli prášky u ní nejsou problém. Stačí jí dát do sedu, říci, že dáme piluleček:-), ona otevře pusu, já vložím.-), polkne a je hotovo. Pilulečky  měla ráno a večer. Neměla límec, zavrhli jsme to s manželem hned. První den si rány prohlédla, když měla snahu o olíznutí, stačílo hned použít povel NELÍZAT.  Jídlo jsem dávala ten den po malých dávkách.p9053637.jpg
Den druhý. Musím do krámu, jinak nebudeme mít pečivo. Když to nepůjde, vrátíme se. Holly obojek přímo nadchnul. Je to nesmírně vitální pejsek a už se začínala nudit. Tak jsme vyrazily.  Tahle malá prochajda jí vrátila chuť k jídlu, tak sváča a šup domů. Sama jsem radši všechny přeobjednala, abych byla Holly po ruce, nebo po tlapce:-)? Udržet šídlo v klidu není lehké a druhý den už se snažila mi nutit míčky.
Den třetí. Snídaně na lůžko, piluleček:-) a rychlé venčení. Doma jsem zjistila, že venku hračky ubývají, doma naopak přibývají. Propískané hodiny a hodiny určitě znáte:-). p9073641.jpg
Den čtvrtý. V obýváku chytil Holly lítací amok, prostě energie musí ven. Snad to stehy vydrží. Vydržely. Nechala jsem jí dát vstřebatelné, abychom nemuseli na vyndání. Rána se v pohodě krásně hojí, ale energie v Holly bobtná.-). To už byla dopoledne v bytě sama, stříhala jsem královského pudla. Jeho majitel dorazil a všiml si otevřeného výběhu. Hned se zeptal, kde je Holly. Nějak mi to nedošlo a ukázala jsem prstem vzhůru. Krve by se v tom hodném člověku nedořezal. Rychle jsem vše uvedla na pravou míru.
Den pátý. Pojedeme do Lesa psích duší. Dopoledne Holly s páníčkem vařila, já stříhala a všichni jsme se těšili. Konečně den na pořádné psí úrovni. Sice jsme jí nenechali moc lítat, tak si kutálela míček, prošla se, ale byla nadšená.
Den šestý. Neděle a opět Les psích duší. Lítání bylo trochu víc a hlavně návštěvy, které Holly miluje. Zajímá se o veškeré dění a u žádné práce nesmí chybět:-). Sázení tulipánů bylo něco nového, tak majitelce dvou stromů vydatně asistovala.p9093665.jpg
Den sedmý. Šílené vedro, přes poledne radši doma. Odpoledne jsme jeli zalít vsazence, tak Holly nadšená a pohybu bylo taky víc. V noci se jí o tom zdálo:-). Pacičky běžely, jak o závod.
Den osmý. Opět vedro. Pilulečky už dobrala, spát jí nebaví, tak hry na dvoře. Video přikládám.
Den devátý píšu tenhle článek.  A zítra pojedeme zalít.............
Holluško, chci ti poděkovat, jsi nejúžasnější pejsek ze všech, co jsem kdy měla a bylo jich hodně.
 
A taková malá rada na závěr všem majitelům pejsků. Trénujte různé situace, i když třeba pes žije venku a domu chodí, jen, když chce on. Nikdy nevíte, co se může stát. Takto to potom probíhá v klidu a bez zbytečného stresu. A prohlížejte své psy pravidelně, třeba při česání nebo hře.
 
 
Autor: Eva
 
Foto a video: archív Evap9073644.jpg
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Operace

(Pavla Zemanová, 12. 9. 2018 17:31)

Moc se mi líbí ten povel pilulečka.U nás funguje otevřít tlamku,zandat prášek,zavřít tlamku polknout

Re: Operace

(EVA, 13. 9. 2018 10:55)

Paní Pavlo, děkuji. Vaše PRINCEZNA je taky poklad.

Operace Hollynky

(Eva K., 12. 9. 2018 20:00)

Evičko, máš úžasnou HOLLY. Povel - spolknout piplulku a je hotovo. Hlavně, že vše dopadlo dobře a prdelka se může zase radovat a skotačit. Moc a moc zdravíčka ♥♥♥

Re: Operace Hollynky

(EVA, 13. 9. 2018 10:54)

Díky Evi, ona je neskutečný pejsek, děkuji moc i za ni.