Nezdravé jogurty
Výsledkem výzkumu bylo zjištěno, že jogurty nemají na lidské tělo pozitivní zdravotní účinek, ani neposilují imunitní systém a nemají pozitivní vliv ani na trávení a zažívání. Vlastně jsou jogurtové nápoje zcela neprospěšné - tělo neposilují, jak tvrdí reklamní slogany jejich výrobců. Mnoho společností vyrábějících jogurty stále působí na zákazníky svými slogany, že jejich produkty mají vysoce pozitivní vliv na zažívací a imunitní systém. Jogurt není nic jiného, než atrapa. Navíc některé, stejně jako další typy mléčných produktů, mohou být pro lidské zdraví nebezpečné. Mnoho jogurtů obchodech nemá s produktem vymyšleným před několika tisíci lety na území Bulharska, nic společného.
Stále ještě věříte mýtům o probiotických bakteriích, které zlepšují imunitní systém a zažívací trakt?
Došlo k mnoha případům, kdy lidé vedoucí zdravý způsob života byli nakonec hospitalizováni. U mnohých z těchto pacientů bylo diagnostikováno poškození slinivky. Po konrole jejich jídelníčeku, se zjistilo, že konzumovali komerční jogurtové nápoje.
Na tomto faktu není nic překvapivého. Většina jogurtových výrobků nabízených v obchodech obsahuje E1442 - geneticky modifikovaný kukuřičný škrob, zahušťovadlo. Geneticky modifikované typy škrobů mají velké molekuly. Chemici, kteří takové látky vyrábí, říkají, že je nemožné předpovědět, jak se budou tato molekulární monstra chovat v lidském těle.
Nebezpečné škroby jsou obsaženy nejen v mléčných výrobcích, ale také v kečupech a majonézách. Stále se neví, jestli se tyto škroby během trávícího procesu rozkládají, a jak. Podle současných znalostí lze předpokládat, že takové škroby poškozují slinivku břišní. Lidské tělo očividně neví, jak rozštěpit tak nepřirozeně velké molekuly. Co se týká zázračných probiotických bakterií v komerčně vyráběných jogurtech, bylo zjištěno, že takové bakterie mohou v lidském žaludku přežít pouze několik minut a tak nemohou mít na zažívací trakt pozitivní vliv. Člověk by měl vzít v úvahu, že mléčné produkty s probiotiky, které mají trvanlivost několik měsíců a nejsou přírodní produkt s pozitivními účinky.
Podle východní medicíny běžné mléčné výrobky (průmyslově vyráběné, zahušťované, pasterované a homogenizované) zahleňují organismus, podporují záněty v těle. Vhodnou volbou jsou bio jogurty a nehomogenizované sýry a mléko. Konzumovat bychom je měli max. 4x týdně. Ve Velké Británii je reklama na prospěšné účinky jogurtů již zakázána. Například Actimel obsahuje - obsahuje glukózu, cukr, modifikovaný škrob, a obyčejné mléko, které je homogenizované. Běžný bílý cukr je toxin, který oslabuje imunitní systém.
Dbejte na své zdraví a na zdraví vašich dětí, vybírejte potraviny prospěšné organizmu. Běžně konzumované jogurty a jiné mléčné výrobky nemají pozitivní vliv na zdraví. Nevědomky si však způsobujeme mnohé, často i vážne onemocnení a zatežujeme organizmus. Děti mohou trpět nechutenstvím a odmítají zdravě připravovanou stravu, ovoce a syrovou zeleninu z důvodu onemocnení trávicích orgánů. Buďte zodpovědní a věnujte veškerou pozornost složení pokrmů, které dáváte dětem. Reklama není to, čím by jste se měli řídit. Určite je nejjednodužší otevřít poutavě vypadajíci kelímek, po kterém děti tak prahnou a nakrmit je „zdravou potravou“, avšak s každým takovým soustem do organizmu vědomě přidávate velké množství nezdravých látek, kterých se tělo velice těžko zbavuje, a které mohou oslabovat imunitu.
Podle internetového magazínu Medpulse - Zdravě jíst a žít upravila Alena
Komentáře
Přehled komentářů
pěkné hovadiny... :-D
jogurty
(Romana, 3. 6. 2011 12:30)plně souhlasím. Navíc bio jogurt je chuťově nesrovnatelně lepší. Také je řešení - najdi si svého farmáře. Máme jich poblíž několik, mléčné výrobky od nich , no to se musí ochutnat. to se tu nedá popsat. Když jsem byla malá, měli jsme trvale takový veliký krajáč s mlékem, pili jsme každý den zkyslé mléko. Zkuste nechat zkysnout mlého kupované v obchodě a od farmářů. Bezpečně poznáte, co je opravdu mléko
Re: jogurty
(Eva, 3. 6. 2011 17:57)Romano i Lenko, svatá slova. U nás v okolí bohužel farmáři jogurty nedělají a je to velká škoda.
trvanlivost jogurtů
(Lenka a draci, 2. 6. 2011 7:14)prostě jakmile má jogurt dlouhou dobu trvanlivosti, tak je jasné, že s jogurtovými kulturami nemá nic společného, je natolik stabilizovaný, že tam nic živého být nemůže. Já když jogurt, tak jedině z jindřichohradecké Agro-Ly. Je přírodní, nahoře je vrstvička tuku, plní se do skleniček a nemá všechny ty konzervanty. Ten kupuji i štěňatům, když máme nějaký střevní problém. A co se týče různých bifidusů a actimelů, tak obyčejný zákys, pokud nemá problouženou trvanlivost na "nekonečno" dokáže oživit mikroflóru v trávicícm traktu stejně. Prostě to musí být živý mléčný výrobek, kde ještě všechny kvasné procesy pokračují.
Re: trvanlivost jogurtů
(Alena, 2. 6. 2011 8:21)Asi se vrátím k zázračné houbě, má to háček ta potřebuje k životu obyčejné mléko ...
Malá úprava
(ms, 1. 6. 2011 5:55)
E 1442 Je CHEMICKY (!) modifikovaný (pozměněný) škrob nikoliv GENETICKY (!). E1442 je hydroxypropylškrobový difosfát. Co to bude dělat v těle při trávení nejsem schopen odhadnout, ale všechny tyto zahušťovadla a emulgátory se chemicky upravují aby měly vhodné fyzikální vlastnosti (tekutost, stálost, apod.) a to se děje různými reakcemi s různými chemikáliemi. Osobně si myslím, že to nebude zdravé, ale to by asi zase nevydrželo na pultech takovou dobu, že ?! Geneticky modifikovaný škrob je nepřesný pojem. Přesněji bychom měli říct škrob z geneticky modifikovaných rostlin (kukuřice, obiloviny, brambory, apod.), který se může dále chemicky modifikovat...upravovat. Na kelímcích s jogurty je to napsáno nejednoznačně "modifikovaný škrob" přičemž se myslí chemicky pozměněný, ale samotný škrob nemusí (ale může) být z geneticky modifikovaných rostlin. Nebezpečí GM plodin je několikerý :
1) GM rostliny budou v dalších generacích neplodné, či-li nevzklíčí, protože jsme do jeho genofondu vložili gen, který tam nepatří a ten se "zkříží" s těmi co tam jsou a vznikne osivo neschopné vzklíčit...to nám příroda ukazuje i na křížení osla a koně...mula
2) GM plodiny jsou upravovány tak aby vytvářely určité toxiny, které zabíjejí její škůdce (tím je odolná), ale už jsem někde četl, že tyto toxiny mají vliv na psychiku lidí (udajně zvyšují deprese a sebevražedné sklony)...no ono co zabije škůdce časem přizabije i člověka, že?!
3) Je to docela dobrý důvod jak způsobit celosvětový hladomor a diktovat si podmínky, že ?!
... a k těm jogurtům...dozvěděl jsem se, že nejvíc (až 40% v některých) je v jogurtech titanová běloba (TiO2) a to tam ani nebudete mít napsáno...pochopte, Precheza Přerov vyrábějící titanovou bělobu nebude mít takový odbyt na malířských barvách, tak se to dá do potravin...a ty jsou kráásně bílé..:-) Samotný TiO2 není ani toxický ani jedovatý...ale je to šidítko. A k těm bakteriím...vsadil bych ruku do ohně, že budou taky speciálbě geneticky upravené...Připadá mi to jak v tom filmu "Křidílko nebo stehýnko" Trakatel vs. Funes
Re: Malá úprava
(ms, 1. 6. 2011 6:12)
http://www.emulgatory.cz/nebezpecna-ecka
...problém je, že některá E-čka jsou normální potraviny, některá jsou jemně chemicky pozměněna a jiná jsou vyloženě umělé chemikálie....základní problém ale je, že do potravinářství vstoupil chemický průmysl...cca od 50.-60.-tých let...najednou se začaly vyskytovat i nové civilizační choroby a ty staré se umocnily...Kdysi byla pasterizace velmi prospěšná a obdivovaná...dnes se pomalu zjišťuje, že pasterizací (rychlým ohřátím a ochlazením) zničíte sice hodně nebezpečných bakterií apod. ale zničite i enzymy, které tělu pomáhají, takže vlastně jíte mrtvou stravu...stačí se jen podívat na mléko...kdysi zkyslo...dnes hnije (černá)...proč? Protože pasterizace. A to je rozhodně na dlouhou debatu...všechno se vším totiž souvisí a určitě s nečím budu souhlasit jak s kritiky tak obhájci...ale rozhodně je dobrý posun k farmářským trhům a podpoře místních lokálních zemědělců apod.
Re: Re: Malá úprava
(Alena, 1. 6. 2011 20:37)
Díky za fundovaný komentář, já jen vím že je něco divného s mlékem, dřív přišla bouřka, jako dneska a měli jsme tvaroh na koláč. Dnes je mléko déle než týden otevřené v lednici a když zhořkne, můžu ho akorát vylít.
Jo a viděli jste foto-reportáž co se stane s hambáčem a hranoly po měsíci ležení na stole? Prakticky nic, jen to není k jídlu a ani plíseň se do toho nedá, dobrou "chuť"?!?
Hm, to jsou
(RomanL, 13. 6. 2012 12:05)