Jdi na obsah Jdi na menu
 


Záhadné Chocerady - aneb Tajemství choceradských Lurd II

10. 3. 2011

Záhadné Chocerady

Jak jsem slíbil, tak plním svůj slib napsat své osobní zážitky, které jsem prožil v Choceradech a zejména okolo hory zvané "U vápenky". Dříve než se rozepíšu, tak popíšu co jsem tam prožil a potom napíšu svůj subjektivní pohled "na věc", co si o tom myslím.

Všechno to začalo jedním večerem, kdy jsem hledal na internetu nějaké záhady a shodou okolností jsem se dostal na internetové stránky záhady.cz, kde jsem narazil na zajímavé vyprávění Evy o záhadném okolí Chocerad a nějakých zázračných "Lurdech" (které nazývá právě místní kopec "U vápenky"). Velice mě zaujala historie, kterou popisovala a taky ztráta času, kterou prožili. Takové záhady mě hodně zajímají. Nejenom legendy, ale současné prožitky. Tak jsem se rozhodl napsat mail. Po pár e-mailech jsem se domluvil na setkání a rozjel se jednoho letního dne do Čech. Protože jsem počítal s přespáním "pod širákem", tak jsem si sebou vzal spacák. Na návštěvě u Evy jsem do ruky dostal její kámen, který jí (údajně) "bouchnul" a dýmil doma, a první co jsem ucítil byl "záblesk". Ten záblesk samozřejmě nešel vidět, šlo o vnitrní subjektivní pocit. Upozorňuji, že nejsem žádné "médium", ale pouze technicky zaměřený člověk, který se snaží vysvětlit si záhady spíše technicky než "pavědou", ale nebráním se ani subjektivním pocitům, protože ty jsou součástí člověka. Takže jsem ucítil takovou vnitrní "ránu" takový záblesk. Ale budiž mohlo jít o nějaký vsugerovaný vjem, ale pokračujme dále. Po debatě o historii a souvislostech okolo Chocerad mi ukázala ještě pár zajímavých kamenu a fotku se skřítky v "Lurdech" ...a ta byla docela zajímavá. Potom jsme se rozloučili a já jsem se šel do "Lurd" podívat.

První co mě zaujalo, byla květena. Rostl tam jen jeden druh rostliny (její název si nepamatuji) a ten pokrýval souvislý pás po zemi jako koberec. Zajímavé na tom bylo, že tento "koberec" tvořil rostliny světle a tmavě zbarvené. Jako kdyby část rostlin byla chudých na živiny a druhá část naopak. Dále mě zaujaly prolákliny a propadliny, které tam byly a díra cca 2 x 3m, kterou vykopali nacisté, když tam (údajně) něco hledali. Pak jsem se vydal dále hlouběji do lesa, kde je hluboká "propadlina" a já se rozhodl jít do jejich "útrob". Když jsem byl uvnitř, tak se strhl takový kravál ptáků kolem, že jsem se až podivoval proč je takový hluk. Tak jsem si uvědomil, že (možná) mě příroda varuje, abych tam nechodil, protože bych se mohl propadnou někam hluboko, tak jsem vylezl zase ven. Potom se rozpršelo, takže jsem se schoval do jedné z klacků postavených přístřešků a když jsem byl uvnitř, tak jsem měl opět vjem (pocit), že kolem byla nějaká malá bytost a brečela, že jsem ji vlezl do "bytečku" ...no prostě blázinec. Potom jsem se právě něco dověděl o tom, že tam jsou lesní skřítci, kterým někteří místní staví domečky. No a to už se pomalu schylovalo k večeru a já jsem se utábořil hned pod "Lurdy" na okraji lesa a pole. Celou noc byl klid, nic se nedělo, ale velmi zvláštní bylo, že nad "Lurdy" pořád prolétávaly stíhačky (tam a zpět min. 3x za noc) a šly slyšet vrtulníky. Jeden letěl těsně nízko přesně nade mnou a v momentě když byl přímo nade mnou, tak bliklo bílé světlo (připadlo mi to jako blesk z fotoaparátu). Viděl jsem klasické poziční světla blížícího se vrtulníku (Červená-zelená), ale žádné bílé světlo...to blesklo až byl vrtulník přímo nade mnou (a tedy i "Lurdy") a ráno potom letěli dva vrtulníky (vojenské) od Sázavy na Prahu. (Upozorňuji, že byla neděle). Když jsem byl v hlubokém spánku, tak jsem slyšel, jakoby z nitra země někde z hloubky, "mručení" tibetských mnichu...takové to klasické "mantrování" se zvuky tibetských misek. Ten zvuk byl intenzivní až jsme se z toho probral, ale to už jsem nic neslyšel. No a ráno mě vzbudilo mlaskající divoké prase. Tak jsem se sbalil a odjel domů. Když jsem byl vzhůru druhý den doma, dlouho do noci, tak jsem měl nutkání se podívat ven, což jsem taky udělal a viděl jsem na parkovišti černou dodávku, která tam nikdy předtím ani potom nebyla a vypadal dost divně. Na střeše mela takovou krabici (skrytou anténu?) a vypadalo to, že tam jen tak stojí, ale jenom jsem zašel dovnitř, tak jsem slyšel jak nastartovala a rychle chtěla odjet. To jsem rychle vyběhl na balkon a pozoroval ji. Všechno se událo asi cca 3 hod. ráno a protože jsem měl otevřené dveře, tak i přesto jsem neslyšel, že někdo do té dodávky nastupuje (neslyšel jsem klasické třísknutí dveřmi auta). Doma se mi pak ještě zdál sen, že jsem v Choceradech a dostal jsem se do nějaké krápníkové jeskyně, kde jsem bloudil, až jsem našel východ.

Uplynul rok a já jsem se rozhodl, že se opět vypravím do "Lurd". Tentokrát jsem už ale přijel v noci cca 21 hod. a vydal se přímo do "Lurd", ale nešel jsem až tam, ale utábořil jsem se trochu níže od "Lurd" na okraji pole a křoví, které lemuje cestu k "Lurdám" a usnul jsem. Když byla hluboká noc, tak jsem v polospánku vycítil (subjektivní vjem?), že nahoře po poli (bylo léto, a posečeno) chodí dvě bytosti, které nejsou lidského vzezřeni (upozorňuji, že se jednalo o vjem nikoliv fakt, nevím jestli to nakonec nebyla moje fantazie), ale zajímavé bylo, že jsem cítil jako kdyby mě hledaly, ale nemohly najít a potom ( a to už jsem se probudil do reálu) jsem slyšel blížící se vrtulník. Ten zvuk byl jasně slyšet přesně nade mnou a letěl směrem k "Lurdám", ale ačkoliv byla jasná obloha, TAK JSEM NIKDE VRTULNÍK NEVIDEL ! Žádné poziční světla, proste nic, JEN ZVUK. (Že by černý vrtulník?). Když jsem v polospánku slyšel blížící se vrtulník, tak jsem "cítil" jako by ty bytosti rychle "balili kufry" a "dekovali" se pryč.

Ale znova říkám to mohl být subjektivní vjem, ale ten zvuk jsem opravdu slyšel (to jsem byl už probraný), ale poziční světla nikde. (jasně jsem ho slyšel nad sebou, ale nemohl jsem přesně určit kde je, poněvadž nešel vůbec vidět). Potom už se celkem nic nedělo. Druhý den jsem tak nějak brouzdal po "Lurdech" a okolí a na druhou noc jsem se utábořil u místa, kde měla Eva ztrátu cca 1hod. Je to místo o kterém říkala, že i když tam lidé vyhazují odpady, tak ty se po nějaké době ztratí. No tak jsem se přichystal na noc a kolem cca 22 hod to začalo. Hodiny na Komorním Hrádku odbíjely půl hodiny po desáté večer a najednou začalo něco šustit. To místo kde jsem se utábořil je uprostřed pole, kde je malý "ostrůvek" keřů a pár stromu (+ odpady). To šustěni, ale nebylo způsobené zvířaty (např. ježek, nebo ptáci), to byste poznali podle trhavého zvuku, tohle byl ale systematický "úklidový" zvuk...něco jako když skládáte igelitku nebo odkládáte pet lahve. Prostě někdo začal uklízet ... to zní bláznivě, ale nebojte bude hůř ... :-). Protože mě to docela vyděsilo, tak jsem do těch houští "huknul" a šustěni utichlo, jako kdyby se někdo leknul, ale to nebylo vše. Pak jsem najednou uslyšel zvuk jako kdyby padala PET láhev někam do hloubky jeskyně. Taková ta klasická vzdálená ozvěna. Ten zvuk se ozýval někde z hlubin...no prostě děs a hrůza. A to už jsem nevydržel a radši jsem odjel. V Choceradech jsem byl celkem asi cca 3-4x (přesně už si nepamatuji) a pokaždé, když jsem odjížděl odpoledne, tak na zastávce byl postarší manželský pár, který vždycky tvrdil, že je na návštěvě u syna, který slouží v armádě na Komorním Hrádku. Proč to píšu ? Protože je nepravděpodobné, aby člověk potkal 3-4x při odjezdu tyto lidi vždycky ... tak si tak říkám, jestli ty Chocerady nebudou ZAKLETÉ?

No a můj pohled na celou věc? "Lurdy" leží mezi dvěma geologickými zlomy, které jsou napojeny na hlavní geologický zlom "blanická brázda"(?) a tyto zlomy při vhodných podmínkách (změna tlaku desek, gravitační tah slunce měsíce apod.) může způsobovat nějaké fyzikální anomálie (gravitační, elektrické, optické, časové apod.). Toto by bylo na delší debatu, ale hodně to souvisí s energiemi, statickou elektřinou apod. Jedno je ale jisté. O to místo se zajímají různé skupiny. Jednou z nich byli i nacisté. Proč to netuším. Pravděpodobně tam něco bylo (je?) co bylo (je?) něčím důležité. Je také možné, že je to "portae inductae" časoprostorová brána, kterou za vhodných podmínek prostupuje někdo k nám a nebo my k nim, to by vysvětlovalo to mizení lidí i budov ... a zájem nacistů ... . To místo na mě působí divným dojmem. Ani ne tak strašidelné jako spíše divné ... tzn. nepřirozené. Mám takový pocit, jako kdyby tam byla "časová kapsa" ve které se ztrácejí lidé? Ale to je takový pocit. Každopádně to nejdůležitější (neuralgické) místo není přímo na kopci v "Lurdech", ale bokem cestou po modré značce (turistické), tam, kde byly ty soustředné kruhy a v jeho okolí. A možná ještě trochu dále, ale to si ještě podrobně projdu a "probádám" a potom něco opět napíšu. :-)

Howk autor MS.


Já jen dodám, že podivná dodávka byla ve stejné dny u nás v ulici, divili jsme se se sousedy, cože tu pohledává. Rozhodla jsem se zeptat. Udělala jsem pár kroků k dodávce, která měla neprůhledná skla, ale řidič zařadil zpátečku a rychle couval zpět. Přelet černého vrtulníku si tu lidé všímají dost často. Kámen, o které je v článku řeč nemá rád focení a moc rád laškuje s pc a různými ovladači, ale to zase někdy příště. Prožitky autora se neuvěřitelně shodují s prožitky jiných mnoha osob a slibuju, že se na Hačmoru budeme k tématu vracet. A jen tak mezi námi, Lurdy mění často svou podobu. Díra na fotce tam není, ale v době pořízení fotografie tam prostě být musela. V podstatě tam není ani pravá část krajiny, která je na fotce zachycena. Jedna z fotek, kdy fotíte jinou realitu, běžné v tomto místě. Je to můj dárek autorovi článku, protože tuhle fotečku nezná. Eva             Článek:Jáma,aneb,jak jsme prošli časem      Díra na fotce není jáma, kde vše mizí. P.S. jE 16.43 11.3.2011 a zrovna mi přišla sms od kamarádky, že černá helikoptéra zase lítá.............lurdy-dira.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Omlouvám se autorovi,

(Eva, 11. 3. 2011 7:57)

ale včera ve spěchu jsem zapomněla zapnout komentáře. Těší prý se na všechny i negativní, ty prosím, slušné. Tak komentujte, písněte svůj názor, nebo svou zkušenost.