Jdi na obsah Jdi na menu
 


Strážný duch štoly

2. 4. 2012

Strážný duch štolyduch.jpg

Jedeme takhle z práce, a protože už rok jsme se domlouvali s kolegou nakouknout někam, kde  od starých věků bylo zajímavé místo. Doloval se zde vápenec. Za 2. světové války se zde budovala podzemní továrna.

Jenže  znáte to. Zatím vždy zůstalo jen u toho tlachání a ne a ne se tam vypravit. Teprve včera náhodou, a  jen díky tomu, že silnice byla ucpaná a já to vzal zkratkou, tak mne napadlo, že se tam podíváme, když jsme byli poblíž.

Nedaleko tohoto místa je i zajímavý kostelík. Během chvilky jsme  kupodivu vstupy do štol našli. Bohužel, ale nepřístupné, byly tu jen menší otvory k nahlédnutí do tmy. Vytáhli jsme fotoaparáty a fotili zazděné vchody,skálu a okolí a tak . Prostě pohoda. Jenže zvědavost z toho, co je v té tmě, byla veliká. Tak jsem alespoň párkrát vsunul fotoaparát do otvoru a s bleskem na slepo, fotil. Tak jsme si prohlédli okolí, pokochali se jarem, jak kvetou stromy a ptáci řvou.  Ač  je  město poblíž, jeho hluk sem nedoléhal, bylo poměrně ticho.

Večer jsem udělal no, udělal, stáhnul foto do pc  a bylo.Říkám si fajn fotky, pěkné, zajímavé a i do štoly bylo vidět. Doba už byla pokročilá, tak hybaj na kutě.Už jsem prošel a prolezl pár starých sklepů, štol i jeskyň, i míst kam se nesmí, a tak jsem  si vduchu představoval, jak to tam vypadá a porovnával to se starým plánkem těchto štol.Ráno jsem si fotky už prohlížel s časovým odstupem a už více prohlížel detaily  fotografií.  Při důkladnějším zkoumání, jsem našel ,objevil, zjistil či co, že na jedné fotce ze štoly kouká obličej.duch-ze-stoly.jpg Nebo teda alespoň mě, to tak připadalo. Nalézá se přímo vzadu uprostřed štoly samotné. Přikládám zvětšené ono místo.

Člověku to prostě nedá, tak začne fotku protahovat různými programy. Dopadlo to velmi zajímavě. Duch, nebo snad strážce štoly, tam opravdu je. Protože duchové prý vysílají někdy chlad, jindy, když jsou dobří, tak teplo, zkusil jsem další experiment právě na infrazáření. Duch skutečně vyzařuje v oblasti hlavy.infraduch.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Přeposlal jsem fotky kamarádovi, který je na podobné věci odborník a ten kontaktoval právě Hačmor. Oba tyto stránky se zájmem navštěvujeme.Co bylo dál? Zanedlouho jsem se nestačil divit. Víc očí prostě víc vidí.  Ta kočka mi prostě unikla. Tak druhou část příběhu vám vypoví Hačmor.

Autor Vladimír

Foto Vladimír


kocka-ve-stole-3.jpgFotka, která mi přišla mailem mne hned zaujala. Ano, duch tam rozhodně je. Něco mi však říkalo, že vidím něco známého. Něco, co jsem mnohokrát viděla v našich "Lurdech". Den jsem měla dost nabitý prací, přesto zvoneček v hlavě stále zvonil. Jak jsem měla konečně volnou chvilku, znovu jsem si fotku rozklikla. Přestala jsem se soustředit na ducha a v tom jsem ji uviděla. Perská kočka, pěkně pekinézského typu, pro laiky, placatý obličej. Kočka stojí, má ocas zvedlý.kocka-ve-stole-2.jpg Ano, tyhle kočky na kamenech znám. Moc vysvětlení pro ně nemám. Vím, že kočka je v mnoha kulturách uctívané zvíře. Znám egypský kult mumifikování koček, ale kočky v dávném Egyptě vypadaly jinak. Spíš připomínaly orientální typy koček. V Středních Čechách máme prostě na kamenech peršanky. Tyto obrazy se v našich Lurdech, laicky řečeno, prostě nějak na určitý čas promítnou na kameni. Nehraje v tom roli vlhko, spíše zvuk, ale o tom zas někdy jindy. I já jsem použila různé verze úpravy, kočka je stále na svém místě. Nahoře v článku porovnejte s originálem.

Dodatek zpracovala Eva

Stalo se i vám někdy něco podobného? Napište nám. Děkujeme.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Duch ze štoly

(Jan, 10. 4. 2012 13:10)

Obě fotografie jsou velmi zajímavé,ale každá to co na nich výsledně vidíme,pochází od rozdílných druhů energií..

Re: Duch ze štoly

(Eva, 17. 4. 2012 13:22)

To ano, souhlasím.

Článek i úpravy na jedničku s *

(Alena, 2. 4. 2012 17:09)

V dobách nedigitálních foťáků, jsem na Slovensku chtěla navštívit kostel. Bylo léto, poledne a zavřeno kovanou mříží. Prostrčila jsem ruku, tak daleko jak to jen šlo a cvak. Blesk foťáku mě na chvilku oslnil. Když jsem po týdnu vyzvedla a prohlížela vyvolané fotografie, teprve jsem si mohla prohlédnout tu krásu skrytou v šeru starého kostela. Škoda každé nevyfocené fotografie. Nikdy nevíte, co objevíte. Třeba nádhernou kočku. Ostatně fotka by mohla do soutěže, ta úprava se povedla Evi.

Re: Článek i úpravy na jedničku s *

(Hačmor, 2. 4. 2012 17:50)

Díky, ta číča by byla na zarámování.