Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nacisté učili psy mluvit

14. 10. 2011

 

Nacisté učili psi mluvit

kooky.jpg

Během druhé světové války se prý nacisté snažili naučit psi mluvit, číst a hláskovat. Podle nejnovější studie tímto počínáním chtěli vytvořit hrůzostrašnou armádu mluvících psů. Hitler doufal, že naučí psi komunikovat s jejich páníčky a kvůli tomu založil speciální psí školu, kde se měli psi naučit mluvit.
Nacisté náborovali inteligentní psy po celém Německu, učili je mluvit a packou dávat další signály. Část nacistické filozofie spočívala v tom, že existuje silné pouto mezi člověkem a zvířetem, dobrý nacista je tedy dobrý přítel a kamarád zvířat. Nacisté chtěli těmito cvičenými psy nahradit strážné v koncentračních táborech. Bizardní praktiky uveřejnil ve své vědecké práci doktor Jan Bondeson. Několik let pracoval na Cardiffské univerzitě na práci věnující se unikátním a zajímavým psům v historii. „Jsou to pozoruhodné věci. Ve dvacátých letech dvacátého století Německo angažovalo několik tzv. zvířecích psychologů.
 
Nejnovější nálezy dokazují, že nacisté plánovali vytvořit děsivou armádu z mluvících psů. Adolf Hitler věřil, že psi dokážou komunikovat s příslušníky jednotek SS. Proto založil školu pro psy, kde se zvířata učila "mluvit".

Nacisté rekrutovali schopné psy z celého Německa a učili je mluvit a vyťukávat packami signály. Jeden, prý vlastenecky smýšlející pes, dokonce pronesl "Mein Führer", když se jej ptali, kdo byl Adolf Hitler.
Prvním žákem ve psí škole byl erdelteriér Rolf, který komunikoval tím, že klepal packou na pevnou podložku.

Další pes byl schopný packami vyťukávat slova. Dokonce prý přemýšlel o náboženství a chápal poezii.

Němci doufali, že takto vycvičená zvířata budou moci bojovat po boku příslušníků SS a hlídat místo vojáků koncentrační tábory.

Plány nacistů na psí armádu objevil po několika letech bádání v Berlíně švédský historik Jan Bondeson z Univerzity v Cardiffu. O svých objevech napsal knihu Úžasní psi: Sbírka psích kuriozit.

"Je to naprosto výjimečná záležitost. Ve dvacátých letech minulého století mělo Německo množství zvířecích psychologů, kteří věřili, že psi jsou téměř tak inteligentní jako lidé a jsou schopni abstraktního myšlení a komunikace," pravil Bondeson.

Nacisté však svůj plán na armádu mluvících zvířat nedokázali uskutečnit. "Nejsou žádné důkazy o tom, že důstojníci SS chodili s 'mluvícími' psy po svém boku," řekl historik.

 


Možná to taková utopie není dnes máte dost důkazů na internetu, že někteří ps, ale i kočky jsou schopni zvuků, podobných lidské řeči.

Morgan mi zrovna říká, že je potřeba jít číst uliční maily, tak už musím......

Zajímavosti pro vás nasbíral Hačmor

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Komunikace se zviratky

(Hellerova Ruzena, 17. 10. 2011 19:32)

Voni nacisti nevedeli ze komunikace nespociva jen v mluveni...mluveni je lidske ale zviratka se domluvi i bez mluveni a nemusi je to nikdo cvicit,nesmi toho nikdo zneuzivat a pak to delaji dobrovolne....nedavno se me stala prihoda...moje male kote vlezlo na klavesnici zrovna kdyz jsem chtela neco na facebooku napsat...nase male kote se probehlo po klavesnici a pak mi nekdo psal ze to je Davinci kodex..kotata rada komunikuji na facebooku ale me byl pak pristup k FC zakazan,pry pro mou bezpecnost.

Re: Komunikace se zviratky

(Eva, 18. 10. 2011 5:26)

Tak to vůbec nevím,že takový kodex existuje. Lidi jsou opravdu divní. Mnoho let jsem hrála na piano a mivali jsme vždy kočky. Ty se rády promenádovaly právě po jednotlivých klapkách piana. Kočky prostě tohle dělají. A s tím mluvením:-))))), možná nacisti mohli být rádi, že zvířata nemluví. Taky by se mohli něco ošklivého dozvědět i na sebe:-)))))). Stříhám psy, mimo jiné, a občas mám pocit, že je dobře, že nemluví.....:-)))))

Re: Re: Komunikace se zviratky

(Hellerova Ruzena, 22. 10. 2011 14:29)

Myslim ze s kazdym zviretem lze komunikovat bez reci,jsem o tom presvedcena....vypada to ale ze nemaji ke kazdemu cloveku duveru,vsak to zname...jakmile se zvire projevi talentovane tak skonci v cirkusech,v televiznich schow a nebo v laborkach radobyvedcu-tyranu.Kocicky jsou vubec talentovane a radi to i ukazuji,lide to nejsou schopni moc vnimat ale kocky si pozornost umi vynutit,kdyz na to prijde....dnes klavesnici ignoruji ale kdyz maji potrebu tak vyuziji kazdeho momentu aby se na ni vyradili a nekdy z toho vzniknou zajimave veci,ze i ja nejsem schopna komentare,coz je velice vzacne u me malickosti...me uz normalne ledacos neprekvapi...