Jdi na obsah Jdi na menu
 


Neobyčejný návštěvník v Lese psích duší

24. 10. 2018

Nečekaný a vzácný návštěvníkpa203843.jpg

Všichni, co čtete o Lese psích duší, víte, že asi existuje nějaký zvířátkový facebook a už jsme tam měli poměrně vzácná zvířata. Něco je k nám prostě táhne, ale tohle budete velmi překvapeni.

Před pár týdny mi líčil jeden myslivec, jak se u nás válelo v pohodičce zvíře, asi muflon, ale napůl bílý. Kolegové nevěří, tak je za blázna:-). To znám.-).

V sobotu jsme našli jiné bobky, než známe, když už jsme se chystali odjet, zmoženi taháním konví, najednou kolegyně Zuzana říká: "Co je to támhle za zvíře?" Hned jsme vytáhli z auta dalekohled. Koukám, bylo dost daleko, ale evidentně na cestě k nám, nevím. Bylo veliké, jak menší kráva a mělo bíle zbarvený zadek. Napadl mne muflon, ale ta velkost mne zarážela. Toulce, rohy, to mělo stejně vrubované, jako muflon. Fotila jsem zoomem, použila, jako stativ střechu Zuzčina auta, ale stejně fotka nic moc. Bohužel na nedalekém stohu bylo tak živo, že zvíře se vyděsilo. 

V neděli jsme potkali onoho myslivce s celou rodinou, tak jsme ho ujistili, že viděl dobře a máme foto. 

V pondělí jsem prošla celý pozemek a bobky neznámého tam jsou, je vidět, že se k nám vrací.

A dnes jsem mluvila s jiným myslivcem a nestačila zírat. Jedná se o kozu burskou. Odkaz napoví víc. Velmi vzácnou. Byl to asi domácí mazlík, protože myslivci nabídnutá houska ho dostala. Byl odchycen, nyní se o něho stará soukromý zemědělec a hledá se majitel. Když se do roku majitel nepřihlásí, koza bude majetkem obce Chocerady. 

Autor Eva

Foto Eva

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář