Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kdo chce zničit Les psích duší?

17. 6. 2016

Tento článek bude zatím jediný, který bude Les psích duší reprezentovat. Ostatní jsou uzamčené, budu se snažit celou věc vysvětlit, tak aby nepochopitelné se stalo pochopitelné. Naše články obsahovaly seznamy patronů, výroční zprávy a další, proto jsem vše zatím, než kauza bude vyřešena, zamkla.

Jak víte, snažím se řádně zlegalizovat povolený vrt na řádnou studnu. Vrt byl vyvrtán 1.11. 2015, projektantka však projekt zpracovávala tak dlouho, že uvedla nakonec několik chybných údajů. Ze stavebního úřadu ze Sázavy, kam spadáme, ostatní a další se pak vyřizuje v Benešově, mi přišel dopis s upozorněním na chyby v projektu. Navíc v něm toho plno chybělo, což jsem doplnila. Při opravě projektu mi projektanka volala, prý na mapě vidí, jak máme na pozemku vodojem. Nemáme, ale patřičné důkazy jsem obstarat musela.

Vše opravené jsem opět poslala do Sázavy.  K tomu jsem doposílala ještě vyjádření obce a vyjádření ŽP Benešov, které bylo bez připomínek z jejich strany.

Mezitím, co plynuly týdny, kdy vrt stále nemohl být používán, mi začaly chodit anonnymní dopisy a nabídkou ceny na odkup. Cena první, nabídka 160 000,-. Telefonát typu prodej nebo uvidíš. Cena se stále snižuje, ta přijde dopisem, telefon pak s výhružkou. Počkej, úředník si tě poddá, vychutná, zničí tě......... Už přemýšlím, že si nechám PČR monitorovat telefon. Skryté číslo bude mít smůlu.

         Když jsem se pak dozvěděla, že na orné půdě nesmím mít stromy a cože tam dělá altán, ještě jsem si nic nespojila, ale nyní mi to vrtalo hlavou celou noc. Proč se úřednice ze stavebního odboru zajímá o stromy, proč úředník mne vybídl, abych  pod naší střechou na zachytávání dešťové vody a stromy vyjmula pozemek na stavební. Představte si, že každý stromek má svou třeba půlmetrovou stavební parcelu. Logika? Nebo převedení na ostatní plochy. Les psích duší je na dvou pozemcích, jeden je veden, jako les, druhý, jako orná půda. Zatímco lesní pozemek má svá pravidla v zákoně, stejně tak orná půda, kde však zákon umožňuje zatravěné plochy, sad, úřednice mi právě ovocné stromy měla za zlé, můžete si zde pořídit rybník, chovat vodní drůbež, zřídit hospodářské stavení, cestu a je toho mnohem víc.Také tam nic není o zákazu zachytávání dešťové vody. Naopak stát vybízí k takovému chování. Nějak mi uniká, jaký je rozdíl mezi naší střechou a třeba posedem, krmelcem nebo třeba přístreškem na vodní drůbež? Když jsme plánovali tento způsob zachytávání vody, řádně jsme zpravili obec, odpověď byla jasná - podobných stavbiček je zde víc, nemáme s tím problém.

Znovu se vrátím k projektu. Když mi ze Sázavy přišlo to samé vyjádření, jak jsem neposlala..., poslala, mám i dodejku a doručenku, pídila jsem se, kde je problém. Nakonec přišla ta kýžená věta. Projekt se musí zpracovat znovu. Reklamovala jsem tedy projekt u projektantky, sice vše tentokrát řádně opraví, ale a ne jen dodatkem, kterým opravila minule, ale vlastně je vše moje vina a jsem asi mentálně zaostalá. Dodala jsem chybné údaje.Nedodala. Projekt byl na studnu na orné půdě, vrt hloubky 35 m. Taková je skutečnost. Spolehla jsem se na profesionalitu, když celá záležitost stála 7500,-, ale tam jsem skutečně udělala chybu.

Vrátím se ke stromkům a keřům. Stát vybízí k remízkům právě kvůli zachytávání vody v krajině. LPD je svah, půda písčitá a jílovitá. Proto jsou stromky a keříky rozmístěny tak, aby v případě eroze půdy tomuto bránily. Malý náhled na obrázku, stromečky za pejsky.p6140767.jpg Mají jména, ano, jsou za miláčky, kteří nás životem provázeli a mají tak důstojnou vzpomínku, navíc pomáhají novému životu. Jak návratu různých zvířat, tak vlastně i obci, která je položena níž a přivalová voda by se mohla dostat do domů. Zažili jsme to na vlastní kůži v roce 2008. Dříve mrtvá půda plná hnojiv, která se hromadila desítky let v půdě, se pomalu stává živou a svah tolik neubývá. Protože LPD tu má být pro všechny, chceme pěstovat trávu a sklízet bio seno, které pak může pomáhat v různých útulcích a záchytných stanicích s handikepovanými zvířaty. Zkusmo máme nasazeny různé druhy bylin,p7010832.jpg na obrázku vidíte zeměžluč, dobře se daří například levanduli a zkoušíme různé druhy koření. Zatím pouze živé vzorky, půda ještě není připravená a bez vody nebude. Proč nás tedy chce úředník připravit o ornou půdu? A tak si dopisuji s MZ a MŽP  a jsem vděčná, že zatímco píši tento článek se z nebe hrnou přívaly vody.

Tento článek bude průběžně doplňován.

24.6.2016 Přišlo OZNÁMENÍ O ZAHÁJENÍ ÚZEMNÉHO ŘÍZENÍ O UMÍSTĚNÍ STAVBY ze Sázavy. Nyní musí uplynout zákonná lhůta. Zní to, jak stavba roku, ale jedná se o 80 cm budlík na ochranu vrtu.

7.7. 2016 jsem opět obdržela nabídku na odkup, odpoledne už volal neznámý volající. Už je pár indicií, kdo za vším stojí.

5.8. konečně přišlo Územní rozhodnutí o umístění stavby. Nyní je zákonná lhůta 15 dní, kdy se některý z účastníků může odvolat.

Eva

Celý projekt je dobročinný, nevýdělečný a jsme vděčni za každou i sebemenší sumu pro Les psích duší. Děkujeme. Najdete nás i na FACEBOOKU.

 Les psích duší

spolek -  neziskovka

sídlo: Chocerady 272

tel: 603 505 221

mail:lespsichdusi@seznam.cz

  ČÍSLO BANKOVNÍHO SPOJENÍ NÍŽE, NEBO SVÉ DARY MŮŽETE VLOŽIT DO KASIČKY NA PROVOZOVNĚ VIZ VÝŠE. DĚKUJEME ZA VAŠI LASKAVOST.

Les psích duší - registrace MV provedena 18.9.2012  -  VS/1-1/90072/12-R

od 1.1.2014 zapsán v soudním spolkovém rejstříku L24768

       IČO - 22712453

 

Číslo bankovního účtu : 2000308776/ 2010 pro platby v České republice

                                  2000308776/ 8330 pro platby v Slovenské republice

jiné měny a mezinárodní platby :

IBAN:  CZ8620100000002000308776,  WIFT/BIC:  FIOBCZPPXXX 

Variabilní symbol pro identifikalci platby - uveďte datum vkladu např. 20122509 nebo uveďte ve zprávě pro příjemce vaše jméno.

img_1941--2-.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

mnoho otázek

(Lucka, 17. 6. 2016 16:07)

LPD sleduji již nějakou dobu a nyní mám pocit, jak kdyby škodil nějaký zlý duch nebo skřítek. Jsem z toho všeho taky zmatená. Chápu tedy správně, že je problém nejen s projektovou dokumentací, ale i v tom, že LPD částečně leží na orné půdě? A taky by mě zajímalo, kdo myslíte, že posílá ty anonymy a volá? A ještě jedna věc, řešila jste to s policií? To by asi taky nebylo od věci. Každopádně vám moc fandím a držím palce a dejte prosím vědět, jak se vše vyvíjí.

Re: mnoho otázek

(EVA, 17. 6. 2016 16:14)

Veškerý vývoj bude veřejný. S policií to hodlám řešit. V r. 2012, když LPD vznikl nebyl žádný problém, ten je právě nyní. Orné půdě nic zlého neděláme, naopak . Podezření mám, ale z pochopitelných důvodů si ho zatím musím nechat pro sebe a čekat, kde někdo udělá chybu. I když si myslím, že když bylo vše takto zveřejněno, tak pokud je inteligentní, stáhne se.

Re: Re: mnoho otázek

(EVA, 17. 6. 2016 16:30)

A ano v projektu bylo několik chyb.

Re: mnoho otázek

(Lucka, 17. 6. 2016 16:37)

Děkuji za reakci. Prosím hlavně se nenechte otrávit a odradit, i když je mi jasné, jak psychicky (a finančně) tento boj musí být náročný!

Re: Re: mnoho otázek

(EVA, 21. 6. 2016 8:39)

Je to někdy velmi vyčerpávající. Anonym zatím mlčí.

Welcome to Čekija

(jk, 17. 6. 2016 10:01)

Ahoj Evo! V LPD jsem nikdy nebyl a asi nebudu, ale tuším, že kdosi hodně majetný (kde se tu tak najednou ti majetní vzali?) má spadeno na pozemek, aby si tam vystavěl svoji dáču... Snad se mu to nepodaří, i tak, dříve nebo později skončí v kremačce, ale to Oni neví.
Před 27 lety se tu ukazovala "viktorka" na každém rohu, jenom úředníci věděli svoje, to oni vždy a za všech okolností vyhrávají. Tak si myslím, že onen úředník je "hmotně zainteresovaný" a hledá cestičky, šikanuje...
Vzpomenu slova dnes již neznámého hocha z Vysočiny, Karla Havlíčka Borovského. Na sklonku života se měl vyjádřit v tom smyslu, že český člověk nestojí za odplivnutí. Jsem štědřejší vůči lidu českému a tvrdím opak, tj. stojí za odplivnutí.
No, optimistické to zrovna není, ale když se spojí arogance a hrubost Třebíče s pitomostí Moravských Budějovic, k tomu ospalost Jemnice... pod svrchovaným dozorem Jihlavy, která si vždycky hrála na malou Prahu, a ne má na to. Tak to nevíš, kdy si vzít prášek na spaní, zda večer či ráno, šmankote, aby jim jedinec vůbec "stačil". Je to nesmírně psychicky vyčerpávající komunikovat s kobrou, která tě uspí, a okrade.
Zlom -jim- vaz!

Re: Welcome to Čekija

(EVA, 17. 6. 2016 13:55)

Už jsem z toho tak zpitomnělá, že před chvíli volám s kolegyní a přitom hledám telefon. :-)))))))))))))))) Tak víc asi komentovat nebudu:-))))))) Nicméně od rána se vše trošku hnulo k lepšímu.