Jdi na obsah Jdi na menu
 


Holly Půlnoční měsíc pokračuje ve vyprávění

14. 6. 2012

Holly Půlnoční měsíc pokračuje ve vyprávěníholly-srdicko.jpg

V pondělí mi panička řekla, abych se těšila, protože přijede Růženka a přiveze mi kámoše Chárlieho. Letěla jsem ke vratům, jestli to bude ta má Růženka - Rú, tak se moc těším. Jenže s Růženkama se roztrhl pytel. Odpoledne přijelo černé auto a přijela úplně jiná Růženka, než jsem čekala. Z auta vystoupila drobná paní a hned se se mnou začala kamarádit. Přivezla mi bezva hračky a pamlsky.  Taky mi povídala o tom, jak měla moc ráda strejdu Morgana. Aha, tak tohle je ta pověstná Morganova Růženka, o té jsem už slyšela, když jsem prohlížela krabici hraček po Morganovi. Měl od ní spoustu krásných aportíků. To vám musím prozradit, fakt je měl, jako nové, jak to dokázal nevím. Já už jednu zničila. Vím, že se hračky nedemolují, ale nosí se paničce nebo páníčkovi a ti mi je hází, nebo používají na rozvíjení mých čuchacích schopností, ale znáte to, nedalo mi to. Panička telefonovala a já uždíbla kus pískacího sendviče. Dostala jsem kázání, že tohle se nedělá a hračka letěla do popelnice. Fakt mám psí život.

Když jsem se s Růženkou přivítala, vypustila z auta svého českého teriéra Chárlíka. Takového pejska jsem ještě neviděla, ale padli jsme si hned do oka. Dali jsme pár koleček běhání a dostali žízeň. Půjčila jsem mu svou vodu a zjistila, že se taky při pití umí pěkně zřídit. Jak paničky polevily v bdělosti, ukázala jsem mu pískovcové koryto, které máme jako pidijezírko. To bílé jsou naše sliny.

holly-a-charlie.jpg

Ocenil to. Společně jsme se zlili  a pěkně si zařádili. Paničky naplánovaly prochajdu, tak jsme vyrazili do našich Lurd. Růženka totiž paničku přivedla na moc krásný nápad, ale zatím musím mlčet, protože to bude překvápko pro vás všechny. Abyste byli pořádně napnutí prozradím jen klíčová písmena toho projektu - LPD. Víc nesmím.

 Prochajda se povedla, jen v Lurdech, když jsme šli tajnou cestičkou, panička zasakrovala, které prase tam odhodilo krabičku od jahodové ochrany.  Asi to nebude tak tajná cestička. V sobotu jsem páníčkům ukázala, kde byl zahrabaný naplněný vnitřek té krabičky. Moc pochvaly jsem teda nesklidila, protože bych se s tím nejradši prolétla po lese a pohrála si. To by asi lidi koukali. Sice to nebylo fuj!, ale hnusné! a hnusné se taky do tlamy nebere! Tak jsem radši pomohla páníčkovi s klackem.

holly-a-vasek.jpg

 

V týdnu mne navštívila má bývalá rodina. Měla jsem obrovskou radost, ale trochu mi jí zkazila moje psí teta, která vycítila, že budu hárat a začala mne dost terorizovat.  Nakonec jsem jí musela půjčit kotec, aby jí Katka zavřela. Pak jsem si Katku vychutnala

holly-a-katka.jpg

a svého strýčka brabantíka taky.

 

holly-a-strejda-brabantik.jpg

Není pokrevní, nebojte. Taky mi říkal, že pěkně voním. Měla jsem z nich šílenou radost, ale byla jsem i ráda, když mne neodvezli. Do auta jsem se ovšem musela podívat, co kdyby tam měla Katka něco ke šlohnutí.

holly-v-katcine-aute.jpg

 

 

Víte odkud jsem právě přišla? Nebudete věřit. Panička mi ukázala takové smotané, divné vodítko a pravila, že je čas. Pověsila si tu věc za zadní poutko od kalhot a já si myslela, že je to nová hračka. Všudypřítomné fuj! mne hned vyvedlo z omylu. Dozvěděla jsem se, že to památeční stopovačka, na které čuchali echt stopaři a že se mi to bude taky líbit. Asi nová hra, tak jsem byla zvědavá. Prý louka by byla lepší na tuhle hru, ale musíme brát, to co je a že je to stejně jedno. Tak jsme vyrazily s paničkou do lesa. Tam na jednom místě mne panička uvázala, ukázala mi aportík a pravila, že bude stopa. To neznám. Ale koukala jsem, co panička dělá. Když byla v půlce šlapání stopy,  zabrala jsem a obojek povolil a já vyrazila. Měla jsem děsnou radost, jak jsem paničku dohnala. Panička už menší. Proklela výrobce obojků s plastovým zaklapnutím, jaké to jsou šunty. Vrátila mne na místo, připla na záložní obojek a znovu šlápla novou stopu o kus dál. To už jsem spořádaně čekala. Pak to přišlo. Panička rozhodila to podivné, dlouhé vodítko, karabinku si zase připla na své poutko u kalhot a já na normálním vodítku šla k místu, které se nazývá nášlap. Tam mne přepla na to dlouhé a dostala jsem povel stopa, pomocný k tomu, že je tam aportíček. Důkladně jsem místo očichala a vydala se správným směrem. Hned jsem byla chválená, jak jsem šikovná a bude aportíček. Nebudu vás napínat, byla to mušina. Aport jsem pochopitelně našla a sama zůstala stát. Byla jsem moc pochválená, dozvěděla jsem se, že jsem geniální a důkladně jsme s aportem zablbly. Bonus byl potok, kde jsem se mohla vyřádit. To jsem využila velmi důkladně. Chtěla jsem páníčkovi přinést takový pěkný zabahněný klacek, určitě by měl radost, ale byl mi vyměněn za aportík - míček. Prý ten mokrý hnus vezmu příště, až bude suchý.  

Ještě jsme si zacvičily, prý na ty pouhé tři týdny, co jsem s paničkou dělám pokroky. Snažím se, třeba pak zase si budu moct vzít nějakou další hračku po strejdovi. Stejně vím, kde ta krabka pokladů v garáži je, tak si něco šlohnu.  Většinu hraček mi zas panička zabaví, protože bych je zdemolovala a to vychovaný pes nedělá. Hračky jsou prý na učení. Proč ne, to mne baví. Ráda hledám paniččiny schovky, ta mne pozoruje, jak si vedu, protože i to je tréning na pachové práce.

Taky už pomáhám v krámě. Přijelo auto, vyskočila pošťačka, že veze zase smrady. Vonělo to přímo božsky. Uši a střívka od Mapesu. Tak obří uši jsem ještě neviděla. Balíkp5300849.jpg jsem pomohla vybalit a jedno ucho si radši dala do strejdovy schovky na horší časy. Představte si, že je málo uší, proto se musí dokonce dovážet. Musím výrobky pochválit, mají to moc dobré.

Taky musím písnout o kámošce Rú. Jeden den jsme se honily u nás a vzniklo plno fotek.  Ten plůtek mám sice zakázaný, ale v tom fofru, kdo by na to myslel a chodil okolo. Ono totiž v mém věku bych neměla takhle skákat a taky to mám zakázané. Není to dobré pro nevyzrálou kostru, jenže my byly s Rú stejně víc ve vzduchu, než na zemi. Fakt, koukněte.

ve-vzduchu.jpg

Tak ten společný skok byl jen důsledek plachtění.

spolecne.jpg

 A ještě jednu hopinkovou.

hopinky.jpg

Moc z vás se zajímá, jaké mám vztahy s Emou, přítelkyní mého strejdy Morgana. Tak dnes mi jí její panička konečně přivedla. My se sice viděly už párkrát, ale moc odvázaná ze mne teda nebyla.  A dnes teda konečně jsme se poznaly.  Ema nadšeně ječela u vrat, že už jde a asi si myslela, že snad strejda spadne z obláčku. Nespadl, ale určitě se bavil. Ema mi dala důrazně najevo, že jí nesahám ani po paty a moje výzvy ke hře naprosto ignorovala.

holly-a-ema-zurici.jpg

 Šla jsem se přivítat s její paničkou a to jí docela vytočilo, já zůstala v klídku, zašlápnout jí můžu vždycky.

holly-a-hela-a-ema.jpg

Párkrát jsem jí zkusila packou, jako to dělám s pískáčkem, v lese jsem takhle našla myšku, taky pískala, když jsem jí opatrně zmáčkla. Tu jsem nechala pak jít na příkaz paničky. Ema se však urazila a ukázala packou na holinku své paničky a že mám táhnout.....

holly--ema-a-holina.jpg

Asi je nějaká zapšklá. Když si se mnou nechtěla hrát, žrát mé piškoty jí ale nevadilo, donesla jsem si míček a panička mi ho házela. Nakonec jsem si šla k Emě lehnout a přitulit se. Kupodivu to snesla. Panička chtěla udělat fotku, jenže moje zvědavost fotku zkazila. Stejně jsem nějak vycítila, jak strejdovi Morganovi na téhle holce záleželo, a když Ema odcházela domů, kňučela jsem, což u jiných pejsků nedělám. I páníčky to překvapilo. Tak jedna vzpomínková fotka na strejdu a Emu.

nacurano.jpg

 

V hlídání se taky lepším. Pěkně jsem vyděsila maminku hačmoří Máji, nesla nám dopis a jak se přiblížila ke schránce, vylétla jsem do vzduchu a zařvala. Moc se mi to líbilo. Jinak už štěkám, když někdo přijde, ale když přijede auto, tak statečně mlčím. Dostanu se do toho, že mám zaštěkat, když přijede auto na dvůr.

Zážitků bylo ještě mnoho, ale zas někdy příště. Moc všechny zdravím

Vaše Holly

p6070899.jpg

 

foto panička a Alenka

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

PEKNE

(Marus, 14. 6. 2012 22:38)

je to moc pekny, pripomina mi to ty vecernicky.

Re: PEKNE

(Eva Hačmor, 15. 6. 2012 9:22)

To snad ne:-)))))))))))

film

(Drahuš, 14. 6. 2012 13:56)

To nemá sebemenší chybu a myslím že až bude více dílů stálo by za to nabídnout na natáčení je to fakt paráda moc se mě to líbí :)

Re: film

(Eva Hačmor, 14. 6. 2012 15:56)

Tak to mne nenapadlo:-))))), třeba si to tu nějaký rejža přečte. :-))))))).

pochvala

(Helena +Igor, 14. 6. 2012 12:27)

moc hezké

Re: pochvala

(Eva Hačmor, 14. 6. 2012 12:46)

Děkujeme.

Šikulka Holly

(Eddy Kolibřík, 14. 6. 2012 12:30)

Krásné povídání!

Re: Šikulka Holly

(Eva Hačmor, 14. 6. 2012 12:46)

Holly a já děkujeme, pane Eddy. Zdravíme útulkáčky a hlavně Vás.